Gemeente Voorschoten

Dijkversteviging bijna afgerond

Foto dijk Door bouwwerkzaamheden in de Voorschotense Krimwijk II is gisteren instabiliteit opgetreden aan een dijk. Tot vanmiddag was het Hoogheemraadschap Rijnland bezig met het storten van ruiom 1600 kuub zand om de dijk te verstevigen. De veiligheid van de dijk is weer normaal.

Om de veiligheid van de achterliggende bouwlocatie en de Krimwijk II te waarborgen is de boezemsloot gisteren tussen de Vliet en het gemaal Boerhaaveweg afgedamd.

Na het storten van het zand wordt er een nieuwe damwand geslagen. Het Hoogheemraadschap beslist vervolgens wanneer de blokkering van de sloot opgeheven wordt. Dit kan enkele weken duren. De bouwwerkzaamheden in de bouwput achter de dijk zijn tot nader order opgeschort. De pleziervaartuigen in de haven kunnen hierdoor voorlopig ook niet in- en uitvaren. De gemeente snapt dat dit erg vervelend is voor de booteigenaren.

Oorzaak & aansprakelijkheid
De gemeente, het Hoogheemraadschap en de aannemer onderzoeken wat de oorzaak is geweest en bij wie de eventuele aansprakelijkheid ligt.

Informatievoorziening
De eigenaren van de boten, de watersportvereniging en de inwoners van de Krimwijk II worden via brieven geïnformeerd door de gemeente Voorschoten.

* 20 mei 2009