Gemeente Hilversum

Bijeenkomst van De Raad 13 mei

publicatiedatum: woensdag 20 mei 2009

Woensdagavond 13 mei waren er weer de bijeenkomsten van De Raad. De Discussie was positief over het voorgestelde Hondenbeleid. Alleen GroenLinks maakte een voorbehoud. Of het nieuwe beleid er ook daadwerkelijk komt is nog even de vraag. Op dit moment is er geen geld voor. Bij de behandeling van de Tussenstand van de Begroting wordt tijdens een integrale afweging bekeken of er geld beschikbaar komt.

De behandeling van de Ontwerpbegroting 2010 Gewest Gooi en Vechtstreek was aanleiding voor een reeks vragen aan wethouder Karin Walters van Financiën. De Discussie adviseerde de raad positief. De PvdA maakte een voorbehoud. Ook de Ontwerpbegroting en meerjarenraming Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (brandweer en GHOR) kreeg een positief advies mee van De Discussie. Wethouder Walters verklaarde in het agendapunt Vragen aan het college na vragen van de PvdA dat er sprake is van een moeizame situatie met betrekking tot de zestien mensen die door de gemeente bij de Tomingroep zijn gedetacheerd. Van de zestien hebben zich er elf ziek gemeld. Zij verzetten zich tegen de huisregels van de Tomin. Ook de vakbonden vinden dat de medewerkers zich aan die regels moeten houden. Er zijn gesprekken gaande met de medewerkers waarbij ook bedrijfsartsen en een mediator zijn betrokken.

In Het Besluit werd het scheidende raadslid Riens Meijer van de VVD koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Meijer was veertien jaar raadslid in Hilversum. De laatste jaren was hij fractievoorzitter. Als raadslid werd hij opgevolgd door de heer J.A.M Lankreijer die beëdigd werd.

Voor de Uitwerking convenant De Cocon (locatiekeuze) was veel belangstelling op de publieke tribune. Volgens het convenant moeten twee functies De Cocon aan de Neuweg verlaten. Op 13 mei ging het over de potentieel geschikte locaties. Volgens b. en w. zijn dat er twee: Vaartweg 63a en het braakliggende perceel aan het Noordse Bosje. DLPH vond dat er een nieuwe locatie moest worden gezocht voor alle functies van De Cocon, desnoods buiten Hilversum. Een motie van die strekking kreeg alleen de stem van de indienster. Uiteindelijk kreeg het collegevoorstel alleen de steun van de coalitiepartijen PvdA, SP, D66 en CDA en daarmee een meerderheid. Nu is de weg vrij voor een haalbaarheidsonderzoek waarin ook de extra kosten in beeld worden gebracht. Daarna volgt de definitieve keuze.