Veilig Amsterdam


Gemeente Amsterdam: Pilotproject Tassenhaak

Tassenhaak
20 mei 2009

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft samen met de gemeente Amsterdam en politie Amsterdam-Amstelland het initiatief genomen om preventiemaatregelen te nemen om de tasjesroof in Amsterdam te verlagen.

Op maandag 25 mei geeft, wethouder Economische Zaken, Lodewijk Asscher samen met districtchef Jan pronker, KHN âvoorzitter Paul Hermanidez en portefeuillehouder Stadsdeel Centrum Erik Koldenhof in het Escape café op het Rembrandtplein het startschot voor het pilotproject âTassenhaakâ.

Gemeente Amsterdam, KHN, en politie Amsterdam-Amstelland werken samen in het pilotproject âTassenhaakâ. De Tassenhaak is een stalen krul die onder een tafel of de bar bevestigd wordt. De bezoeker van de horecagelegenheid kan zijn tas hier aanhaken. Door de vorm van de haak wordt het voor een tasjesdief onmogelijk om de tas in één beweging mee te grissen. Op deze manier hopen de initiatiefnemers het aantal tasjesroven te verminderen.

Om de horecaondernemers aan te moedigen de tassenhaken te installeren kunnen zij een gratis proefpakket aanvragen. Het pilotproject vindt plaats in Stadsdeel Centrum, waar ongeveer de helft van alle horecaondernemingen in Amsterdam gevestigd zijn en waar tweederde van de zakkenrollerij (waaronder tasjesroof valt) plaatsvindt.