Vlaamse Overheid

Herinrichting Maastrichterweg, Lanaken.

Vlaamse overheid

woensdag 20 mei 2009

Vanaf 25/5 start Wegen en Verkeer Limburg met de herinrichting van de Maastrichterweg (N77) in Lanaken. Een rotonde, veilige oversteekplaatsen en vrijliggende fietspaden moeten de kruispunten ter hoogte van de Henri Dunantstraat en de Wijngaardstraat veiliger maken. De werken zullen duren tot einde augustus.

Ter hoogte van het kruispunt met de Henri Dunantstraat komt een rotonde en ter hoogte van de Wijngaardstraat voorziet het agentschap een beveiligde oversteekplaats voor fietsers en twee bushaltes. Langs de volledige werfzone komen ook vrijliggende fietspaden. Om de veiligheid van de zachte weggebruiker extra te verhogen zal de Wijngaardstraat ter hoogte van Maastrichterweg afgesloten worden door middel van paaltjes. Na de herinrichting kunnen enkel (brom-)fietsers en voetgangers de Wijngaardstraat in- of uitrijden ter hoogte van de N77.

De aannemer zal werken in verschillende fases. Eerst legt men een tijdelijke weg met versmalde rijstroken aan. Zo kan het verkeer tot einde juni op de Maastrichterweg in beide richtingen door.

Vanaf einde juni tot einde augustus zal het verkeer op de Maastrichterweg met tijdelijke verkeerlichten geregeld worden. Tijdens de werkzaamheden zijn de Wijngaardstraat en de Henri Dunantstraat afgesloten. Deze straten blijven bereikbaar via een plaatselijke omleiding.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Jo Lieben, communicatieverantwoordelijke, Wegen en Verkeer Limburg Tel: 011 74 24 15
Gsm: 0499 55 84 81
E-mail: jo.lieben@mow.vlaanderen.be