Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 20-05-2009

Tweetal aangehouden met 2 kilo hennep

PUTTE: De politie hield dinsdag tijdens een inbraakpreventie actie een auto staande in de Antwerpsestraat. Tijdens de actie werden in het grensgebied voertuigen en bestuurders gecontroleerd in samenwerking met Belgische collega's. De inzittenden van het Belgische voertuig waren nerveus bij het aanspreken door de politie. De agenten roken een henneplucht en troffen bij controle in de achterbak een aantal zakken hennep aan. In totaal ging het om ruim 2 kilo. De 27-jarige man uit Aartselaar en de 25-jarige man uit Duffel zijn aangehouden en
overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Illegale vreemdeling in bezit van drugs aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag om 16.40 uur een auto staande die tegen het verkeer in de Molenstraat in reed. De bestuurder kreeg een bekeuring en de bijrijder kreeg ook een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. De bestuurder bleek illegaal in Nederland te
verblijven en is aangehouden. Bij aanhouding van de 49-jarige
verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats trof de politie 12 gram coke en 24 gram wiet aan, verdeeld over meerdere verpakkingen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte, die oorspronkelijk uit Algerije komt, is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat de drugs niet van hem waren.

Drugstoeristen en wanbetalers in de kraag gevat tijdens controle

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagmiddag hield de politie in samenwerking met de Belastingdienst een controle op de Rooseveltlaan. Er zijn 1695 voertuigen automatisch op kenteken gescand. Er is beslag gelegd op 16 voertuigen. 4 van de voertuigen zijn daadwerkelijk meegenomen. De overige 12 zijn wel in beslag genomen, maar de houders hebben nog 6 weken de tijd om de uitstaande bedragen te voldoen voor ze
executoriaal verkocht worden door de Belastingdienst en dus alsnog daadwerkelijk worden afgevoerd. Het totaalbedrag van de beslaglegging bedraagt 180.000,-.
Er is een bedrag van 5.000,- contant geïnd aan diverse
belastingschulden.

Om 15.20 uur werd tijdens de controle een bestuurder staande gehouden. In de auto werd 80 gram hennep aangetroffen. De 17-jarige jongen en de 44-jarige man uit Niel, inzittenden van de auto, zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen.
De 44-jarige bestuurder van het voertuig bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 290 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. De verdachten verklaarden naar Bergen op Zoom te zijn gekomen om hennep te kopen. Hier werden ze aangesproken door een drugsrunner, waarvan ze meenden 100 gram hennep te hebben gekocht. Dit bleek bij weging door de politie slechts 80 gram te zijn.
De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor beroving

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 32-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor straatroof. De man wordt ervan verdacht op 4 mei een 22-jarige man uit Halsteren te hebben beroofd op de Marconilaan-Noord. De aangever liep hier in de ochtend met een bekende, toen hij werd aangesproken door een man. Deze vroeg hem om geld. De benadeelde gaf de man wat kleingeld. Hierop werd hij bij zijn armen gepakt door de man en bedreigd. De belager pakte zijn portemonnee en haalde hier geld uit.
De politie nam aangifte op van de benadeelde en sprak met meerdere getuigen. Aan de hand hiervan kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte verklaarde dat hij de aangever kende. Deze wilde hem geen geld geven en daarom pakte hij het zelf uit zijn portemonnee. Hierbij zou hij niet hebben gedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Automobilist loopt een gebroken been op bij ongeval

WOUWSE PLANTAGE: Op dinsdagavond gebeurde er een ongeval op de Plantagebaan. Rond 23.30 uur en auto reed hier tegen een boom. Politie, brandweer en ambulance gingen ter plaatse. In het voertuig lag een 26-jarige man uit Ossendrecht, die nauwelijks aanspreekbaar was. De man is per ambulance met een gebroken been en enkel naar het ziekenhuis vervoerd.
Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek gedaan. De politie heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee de weg
afgesloten en een omleiding verzorgd. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten.
Het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde op moment van het ongeval. Van hem is bloed afgenomen in het ziekenhuis voor een alcoholtest.
De politie nam een verklaring op van een getuige. Deze vertelde dat de bestuurder erg hard voorbij reed. Even later zag hij de auto tegen de boom staan. Hij stond het slachtoffer bij en alarmeerde de politie.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-05-2009 16:40 | © Regio Midden en West Brabant |