Gemeente Soest

.

Mogelijk minder waterdruk in Soesterberg

20 mei

Op dinsdag 19 en woensdag 20 mei heeft Vitens werkzaamheden uitgevoerd aan een transportleiding tussen Zeist en Soesterberg.

Hierdoor is het mogelijk dat inwoners van Soesterberg last hebben van minder waterdruk en bruin- of witgekleurd water uit de kraan.

Bruin water

De bruine kleur van het water ontstaat doordat er kleine ijzerdeeltjes die zich in de leiding bevinden in het water terechtkomen. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Door het water even flink te laten doorstromen wordt het water weer helder.

Wit water

Door de werkzaamheden komt er extra lucht in de leidingen terecht. Hierdoor kan het water een hoger gehalte aan zuurstof bevatten en een witte kleur krijgen.

Ook dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit van het water. Wanneer u het water even laat staan, ziet u dat de witte kleur naar boven weg trekt en het water weer helder wordt.

De gevolgen van de werkzaamheden zullen vandaag en eventueel morgen nog merkbaar zijn. Het water krijgt vanzelf weer de kleur en druk die men gewend is. Voor vragen kunt u terecht op www.vitens.nl of bij de Vitens klantenservice via het telefoonnummer 0900-0650.