Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn open tijdens festival Te Water

Publicatiedatum : 20 mei 2009

Speciaal voor bezoekers van het festival Te water in Leidsche Rijn, Utrecht zal op zondagmiddag 14 juni de rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn geopend zijn. Vanaf 13.30 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen over het complex. De laatste vertrekt om 16.30 uur. Altijd eens met eigen ogen willen zien waar het water uit wc, gootsteen en douche naartoe gaat? Grijp dan je kans en neem een kijkje! De rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn bevindt zich aan de Proostwetering 60 in Utrecht.

Tijdens het festival is er nog veel meer te doen. Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is er een Druppelspeurtocht naar de zuivering. Bij de Watch-kraam kunnen zij waterbeestjes bekijken. En voor volwassenen die wel eens willen weten hoe het (oppervlakte)watersysteem in elkaar zit, zijn er begeleide excursies vanaf de kraam van De Stichtse Rijnlanden bij het Forum Waterwin.

Het volledige programma van Te water met allerlei wateractiviteiten, kunst en cultuur is te vinden op de site van de gemeente Utrecht.