Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z09395

Vragen van het lid Sterk (CDA) aan de ministers voor Jeugd en Gezin en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de koppeling van leeftijd aan internetgames. (Ingezonden 20 mei 2009)


1
Bent u bekend met het artikel `Leeftijd koppelen aan internetspel' 1), en de resultaten van het onderzoek van de stichting Mijn Kind Online? 2)


2
Deelt u de mening dat het spelen van gewelddadige internetspelletjes zeer schadelijk is voor jonge kinderen en vindt u met ons dat het een taak van de overheid is te bevorderen via de haar geëigende instrumenten dat de geschiktheid van games voor ouders inzichtelijk is? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet?


3
Bent u al in gesprek met het NICAM 3) over het bevorderen van een PEGI- classificatiesysteem (vergelijkbaar met Kijkwijzer) voor internetgames en bent u van plan om kennis over het bestaan van een dergelijk systeem te bevorderen?


4
Welke rol ziet u voor uzelf weggelegd bij het bevorderen van kennis bij ouders over filterprogramma's 4) op de computer die gekoppeld kunnen worden aan de leeftijdsclassificatie van websites?


1) De Telegraaf, 29 januari 2009

2) Dossier over online spelletjes voor kinderen, januari 2009 http://www.mijnkindonline.nl/uploads/Spelletjesdossier.pdf
3) Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media
4) http://www.mijnkindonline.nl