Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Capelle claimt schade voor niet doorgaan Bedrijfsverzamelgebouw bij CWI

De gemeente stelt het CWI financieel verantwoordelijk voor het niet doorgaan van het Bedrijfsverzamelgebouw. Dat schrijft het college van B&W in een brief aan het CWI.

De gemeente stelt het CWI financieel verantwoordelijk voor het niet doorgaan van het Bedrijfsverzamelgebouw. Dat schrijft het college van B&W in een brief aan het CWI. Het CWI besloot in oktober 2008 als bezuinigingsmaatregel plotseling om de vestiging IJsselgemeenten te sluiten. Hierdoor kan de gezamenlijke realisatie van het Bedrijfsverzamelgebouw, waar onder meer het CWI in zou worden gehuisvest, niet doorgaan.

De gemeente en het CWI zijn over de komst van het Bedrijfsverzamelgebouw sinds lange tijd met elkaar in overleg. Er zijn er door de gemeente hoge kosten gemaakt voor de voorbereiding. Het college vindt dat het CWI onrechtmatig handelt door de onderhandelingen over de ontwikkelingsovereenkomst op het allerlaatste moment af te breken. Ook pleegt het CWI een wanprestatie door het niet nakomen van de huurintentieovereenkomst, aldus het college.

Het college vindt dat het CWI de vestiging IJsselgemeente niet kan sluiten en mee moet werken aan een gezamenlijk Bedrijfsverzamelgebouw. De schade die de gemeente wil doorberekenen aan het CWI is EUR 149.000,00. Daarnaast wordt ook de aangekondigde schadeclaim van de projectontwikkelaar, bij het CWI neergelegd.