Gemeente Soest

.

De gemeenteraad heeft vergaderd

20 mei

Hieronder vindt u een verslag van deze bijeenkomst om u op de hoogte te houden van wat er behandeld is.

Programmaverantwoording 2008

Tijdens de Rondebijeenkomst zijn de programmaverantwoording 2008, het sociaal jaarverslag 2008 en het burgerjaarverslag 2008 besproken. Diverse fracties hadden vooral technische vragen ingediend zodat tijdens deze Ronde de programmaverantwoording vooral inhoudelijk behandeld kon worden.

Over de volgende onderwerpen werden verduidelijkende vragen door de diverse fracties gesteld:

* Bestuurlijke inleiding, accountantsverklaring en toelichting
* De programma's veiligheid, verkeer en vervoer, economie, natuur en milieu, wonen en ruimtelijke ordening, onderwijs, zorg en welzijn, sport, recreatie, kunst en cultuur, bestuurlijke taken en Algemene Dekkingsmiddelen

* Accountantsrapportage

* Raadsbrief over de accountantsrapportage 2008

De Programmaverantwoording 2008 is voor de raadsvergadering van 2 juni geagendeerd ter besluitvorming.

Ruimtelijk plan vliegbasis Soesterberg

De gemeenteraad heeft diverse verduidelijkende vragen gesteld over het Definitief Ruimtelijk Plan voor de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Met name werden vragen gesteld over de woningbouwopbrengsten en ecologische saldobenadering, de verhouding sociale woningen en duurdere woningen, het informatiecentrum op de voormalige vliegbasis, de beheerkosten, subsidiemogelijkheden, de bijdrage van de provincie Utrecht, de opname van een zorglocatie in het Ruimtelijke Plan, de kosten voor aanpassing in de infrastructuur en de vervolgprocedure.

De gemeenteraad zal op 11 juni 2009 gevraagd worden het Ruimtelijk plan voor de vliegbasis vast te stellen.

Begrotingsmarkt

Aanmelden begrotingsmarkt gemeenteraad Soest

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeenteraad van Soest een begrotingsmarkt. Dit jaar vindt dit plaats op dinsdag 2 juni van 19.00-21.00 uur in het gemeentehuis van Soest, voorafgaand aan de behandeling van de Voorjaarsnota.

De Voorjaarsnota is het instrument voor de raad om kaders te stellen voor de begroting van 2010. Tijdens de begrotingsmarkt kunnen inwoners en vertegenwoordigers van allerlei verenigingen/instellingen die (financieel) een belang bij de Voorjaarsnota hebben met de raadsleden spreken over de Voorjaarsnota.

Voor deelname aan de begrotingsmarkt is aanmelding vooraf noodzakelijk. U kunt zich per e-mail (vliem@soest.nl) aanmelden tot donderdag 28 mei 2009 tot 12.00 uur.