Gemeente Voorschoten

Huis van Voorschoten

Levendige gesprekken over het Huis van Voorschoten

De toekomstige gebruikers van het Huis van
Voorschoten zijn positief over de mogelijkheden en kansen van de nog te bouwen accommodatie. Ook gaven zij enkele aandachtspunten mee tijdens de levendige rondetafelbijeenkomst op dinsdag 19 mei.

Het Huis van Voorschoten wordt de ontmoetingsplek in Voorschoten waar de bibliotheek en andere (cultuur)organisaties samen komen. Het college van b en w stimuleert een actieve inbreng van betrokkenen. Daarom organiseert de gemeente drie bijeenkomsten in het Cultureel Centrum.

Namens de plaatselijke organisaties praatten afgevaardigden van zo'n 25 organisaties over kansen voor ontmoeting en samenwerking. Aan zes tafels spraken zij over de 'bewoners van het Huis van Voorschoten' en de 'voorzieningen in het Huis van Voorschoten'. Diverse organisaties toonden zich geïnteresseerd om ruimten te huren. Anderen kwamen met ideeën zoals een koffiecorner en een internetcafé. Ook werd aandacht gevraagd voor het feit dat het gebouw zowel overdag als in de avonduren een levendige aanblik zou moeten bieden. De aanwezige wethouders Bruno van Dunné en Marijke Kleijweg waren blij met de vele ideeën. Voor de verdere uitwerking van de plannen zijn de reacties van Voorschotenaren een waardevolle inbreng. Dit was de tweede bijeenkomst waarop deze inbreng werd gevraagd.

Dinsdag 26 mei volgende bijeenkomst
Wethouder Marijke Kleijweg gaf aan blij te zijn met de brede vertegenwoordiging op deze avond. De aanwezige culturele organisaties nodigde zij met nadruk uit voor de bijeenkomst op 26 mei. Deze staat in het teken van het culturele ambitieniveau in Voorschoten.

Programma van Eisen
Wethouder Van Dunné gaf aan dat sinds 2007 het college met de gemeenteraad het voornemen van het Huis van Voorschoten verder uitwerkt. Een locatie die open en transparant is, uitnodigend en prettig om te verblijven. Laagdrempelig, breed toegankelijk, duurzaam en betaalbaar, met een meerwaarde voor het culturele en maatschappelijke leven in Voorschoten. Een accommodatie die een impuls geeft aan de kwaliteit en versterking van de aantrekkingskracht van het huidige centrum. De volgende stap is om na te denken over de voorwaarden waaraan het Huis van Voorschoten moet. Hiervoor stelt het college van b en w een Programma van Eisen op.

* 20 mei 2009