Klacht tegen de Staat en TriviumLindenhof inzake Bolderkar-affaire

20/05/2009 17:16

TriviumLindenhof

TriviumLindenhof, instelling voor jeugd en opvoedhulp in Zuid-Holland en Stadsregio Rotterdam, is recent benaderd door de advocaat van één van haar ex-cliënten, vanwege een aanklacht inzake de Bolderkar-affaire. Niet alleen rechtsopvolger TriviumLindenhof, maar ook de Nederlandse Staat wordt aangesproken. In 1989 kwam MKD de Bolderkar in het nieuws vanwege een geruchtmakende incestzaak, waarbij kinderen, mogelijke slachtoffers, op last van de Kinderrechter uit huis werden geplaatst. Inmiddels heeft TriviumLindenhof de juridische stukken van de advocaat ontvangen. Lopende de juridische procedure zal TriviumLindenhof geen nadere mededelingen doen.

De advocaat van ex-cliënte heeft aangegeven dat niet zozeer de hoogte van een eventuele schadeclaim, maar eerder de erkenning van aangedaan leed en excuses namens de Bolderkar aan de orde zijn. Doel van advocaat en ex-cliënte is te voorkomen dat dit ooit weer zal gebeuren.

In 1989 was MKD de Bolderkar een zelfstandige stichting, welke door fusie in 1995 aansloot bij Stichting Lindenhof. Lindenhof maakt inmiddels deel uit van TriviumLindenhof, een stichting voor jeugd en opvoedhulp in Stadsregio Rotterdam en Zuid-Holland Zuid. MKD de Bolderkar bestaat als zodanig niet meer en heet inmiddels Dagbehandeling voor het jonge kind.