Gemeente Bodegraven

Schouders onder nieuwbouw voor Antoniuscollege

antoniuscollege+lokatie+bodegraven.bmp

Het gemeentebestuur en het overkoepelende stichtingsbestuur van het Carmelcollege hebben gesproken over de realisatie van nieuwbouw voor het Antoniuscollege. In een overleg dat gisteren plaatsvond zijn afspraken gemaakt over de mogelijkheden die de realisatie van nieuwbouw binnen afzienbare tijd een stap dichterbij kunnen brengen.

Een aantal jaren geleden heeft het Rijk de verantwoordelijkheden voor huisvesting van scholen bij de gemeenten neergelegd. De komende maanden wordt onderzocht of het overdragen van deze verantwoordelijkheden naar het schoolbestuur ervoor zorgt dat de nieuwbouw snel van start kan gaan. De financiële haalbaarheid wordt door beide partijen onderzocht.

Beide partijen hebben een positief gevoel over deze nieuwe start. Rector van het Antoniuscollege, Bas Oldemans: "In het gesprek van gisterenavond heb ik duidelijk de intentie bij beide partijen gevoeld om de voorziening voor voortgezet onderwijs in de gemeente Bodegraven te behouden. Wij voelen ons in die zin ook gesteund door het gemeentebestuur. We hebben er alle vertrouwen in dat we er samen voor zullen zorgen dat het Antoniuscollege, en daarmee ook de inwoners van Bodegraven, de beschikking krijgen over een nieuw en aansprekend gebouw, waar modern en kwalitatief goed onderwijs kan plaatsvinden."

Het Antoniuscollege heeft al enige tijd de wens om het bestaande gebouw aan de Willem de Zwijgerstraat 9 te vervangen door nieuwbouw. Het bestaande gebouw dateert van 1957. De school heeft met een nieuw gebouw meer mogelijkheden om het onderwijskundig concept dat zij hanteert verder uit te bouwen. Op deze manier wil het Antoniuscollege het voortgezet onderwijs binnen de gemeentegrenzen waarborgen en ook in de toekomst een concurrerend aanbod aan voortgezet onderwijs binnen de regio blijven aanbieden.

Ook de gemeente Bodegraven onderschrijft deze visie. Wethouder Hans Vroomen: " De gemeente ziet een duidelijke meerwaarde in het lokale aanbod aan voortgezet onderwijs in Bodegraven. Samen met het Antoniuscollege onderzoeken wij of nieuwbouw financieel mogelijk is, zodat ook in de toekomst volwaardig voortgezet onderwijs mogelijk blijft."

Het doel is om in september duidelijkheid te geven over de financiële haalbaarheid van nieuwbouw voor het Antoniuscollege.