Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Werkzaamheden Park Frankendael hervat

20 mei 2009

In Park Frankendael worden de werkzaamheden voor afronding van de renovatie van het park hervat. Een jaar geleden moesten de werkzaamheden plotseling worden stilgelegd na de vondst van stukjes asbest binnen de werkgrenzen. Uitgebreid bodemonderzoek toonde aan dat de hoeveelheid asbest in de bodem binnen de wettelijk vastgestelde normen valt en dat officieel dus geen sprake is van vervuiling.

Het stadsdeel voert de resterende werkzaamheden met de grootst mogelijke zorg uit, waarbij geldt: veiligheid boven alles. Omdat er met zware machines zoals graafmachines en eggen wordt gewerkt om grond om te woelen en te verplaatsen, dragen de medewerkers uit voorzorg beschermende kleding en blijft het terrein afgezet tot de werkzaamheden klaar zijn.

Wat moet er nog gebeuren?

Het gaat om werkzaamheden in fase drie. Dat is het deel van het park dat gezien vanaf de parkingang aan de Kamerlingh Onneslaan aan de rechterhand ligt. Het stadsdeel geeft prioriteit aan het afmaken van de natuurspeeltuin, het schoonmaken van het terreintje tussen beide scoutinggebouwen en de aanleg van nutsaansluitingen voor de laagdrempelige horecavoorziening Bij de Ooievaar (de wagen van HVO Querido) en de markt.

Het hek op de nieuwe brug tussen het park en de volkstuinen wordt binnenkort in werking gesteld en op het grote eiland komt een pad. Het pad dat vanaf de ingang aan de Kamerlingh Onneslaan naar de beide scoutinggebouwen loopt, wordt later aangepakt.

Om het pad te beschermen, worden er dan aan weerzijden grastegels aangebracht en wordt de bovenste laag van het pad hier vermengd met een soort cement om schade aan de vloeren van beide scoutinggebouwen te voorkomen.

Het stadsdeel streeft ernaar dat bezoekers van het park tijdens de zomermaanden geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Reageer