Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Stem voor kunst in het stadsdeelhuis

20 mei 2009

Vanaf 18 mei kunnen bewoners en ondernemers van Oost-Watergraafsmeer stemmen op ontwerpen voor het kunstwerk dat in de publiekshal van het nieuwe Stadsdeelhuis komt.

Tot en met 19 juni presenteren drie gerenommeerde, ook internationaal werkende, Amsterdamse kunstenaars hun ontwerp voor een interactief kunstwerk.

Het ontwerp met de meeste stemmen wordt uitgevoerd en krijgt een plaats in de publiekshal. Het dagelijks bestuur heeft bewust gekozen voor deze opzet, omdat het bewoners en ondernemers in het stadsdeel nauwer wil betrekken bij het Stadsdeelhuis. Daarnaast moet het kunstwerk mensen met elkaar verbinden en een schakel vormen tussen burgers en het Stadsdeelhuis met de mensen die daar dagelijks aan het werk zijn.

'Persoon 14020'

Een van de ontwerpen, `Persoon 14020', is een robotambtenaar die in een glazen spreekkamer werkt. Wachtenden in de publiekshal kunnen contact met hem leggen via hun mobiele telefoon of hun telefoon als afstandbediening gebruiken om iets te laten gebeuren in zijn werkruimte.

'Balie Stroom'

Bij een ander ontwerp,`Balie Stroom' zijn handen het symbool voor contact. Door langs videoschermen te lopen, worden live opnames in beweging gezet. Dit zijn opnames van een aantal balies, waarbij wordt gefocust op handen.

'Zwevende Woorden'

Het derde ontwerp, `Zwevende Woorden' zijn woorden die op onverwachte momenten in de publiekshal worden geprojecteerd. De woorden zijn geïnspireerd op de redenen waarom mensen naar het stadsdeelhuis komen. Woorden als `dromen', `op zoek', maar ook `ik ben vader geworden' zweven in verschillende talen door de ruimte.

Stemmen

De kunstenaars presenteren de ontwerpen voor hun kunstwerken op grote LCD-schermen in de publiekshal en elke bewoner en ondernemer kan tot en met 19 juni in de stembus naast de schermen zijn stem uitbrengen. Stembiljetten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Halfjaarabonnement

Stemmers maken kans op een halfjaarabonnement voor kunstuitleen van het Centrum voor Beeldende Kunst. Ook werknemers van het stadsdeel kunnen hun favoriete kunstwerk kiezen, maar zij maken geen kans op het halfjaarabonnement.

Reageer