Ingezonden persbericht


Persbericht 13-05-09

Persbericht ZIEL

Laatste voorstelling van ZIEL dit seizoen in Nederland!!!

Als je doodgaat, weeg je plotseling 21 gram minder. Volgens onderzoekers is dat je ziel die wegvliegt. Best vreemd. Je ziel is ultralight. Maar hem open en bloot tonen? Da's heavy. In 'Ziel' gaan zeven jonge dansers - vijf mannen en twee vrouwen - die uitdaging aan. Ze laten je hun ziel en zaligheid zien. Van binnen en buiten. All the way.

Over de binnen- en de buitenkant.
Over jezelf blootgeven en durven te laten zien. Alleen, of in de groep. In een groep moet je jezelf handhaven, zorgen dat je niet de pispaal wordt, het sukkeltje van de klas, of de buitenstaander. De mens is een kuddedier. Wie ben je als je op jezelf bent en wie ben je in de kudde? Wie ben je echt? Hoe vind je uit wie je bent als je jezelf de hele dag groot moet houden. En moet je dat? Over je ziel & zaligheid blootgeven, of op je ziel getrapt worden.

Als publiek mag je kiezen tussen zeven kleine ruimtes. In elke ruimte geeft één danser zich bloot. Hoe?
Met een gefluisterde smartlap? Een theeceremonie? Of in een orkaandans? Jij bent te gast. Met open mond.

Vervolgens komen de zeven dansers en hun publiek bij elkaar. Zeven dansers. Dat zijn veertien voeten en zeventig tenen. Zeven zielen, overgeleverd aan de macht van de groep. Of kun je Save Our Souls (S.O.S) ook dansen?

'Ziel' van Danstheater AYA is een ontmaskering van zeven zielen. Dat is 7 x 21 gram kwetsbaarheid, passie, levenslust en overlevingsdrift. In totaal 147 gram. Maar bij AYA mag het altijd een onsje meer zijn.

wo 20-mei-09 20.00 Amsterdam Rozentheater www.rozentheater.nl

Credits:
Choreografie en regie: Wies Bloemen
Cast: Mouna Laroussi, Sheyda Darab, Thijs van de Wall Perné, Cherif Zaouali, Regilio Sedoc, Lucien Denny, Kerem Ozan Turanli. Muziek: Dennis van Tilburg
Dramaturgie: Monique Masselink
Kostuums: Marina van der Heiden
Lichtontwerp en decor: Erik van Raalte
Techniek: Tjarko van Heese