CNV Onderwijs

20 mei 2009

Kamermeerderheid voor nieuwe lestijden voortgezet onderwijs

Categorie: Algemeen nieuws, cao voortgezet onderwijs

Ondanks de boosheid van veel leraren in het voortgezet onderwijs over de plannen van staatssecretaris van Bijsterveldt om de vakantie in te korten, steunt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Dat bleek vanmiddag tijdens een overleg over de nieuwe regeling onderwijstijd in het voortgezet onderwijs. Met name de SP verzette zich heftig. Volgens SP-Kamerlid Van Dijk zijn de voorstellen een verslechtering van de huidige situatie 'die evenmin voldoet'.

De Kamerleden Van Der Vlies (SGP) en Dezentjé (VVD) drongen we bij de staatssecretaris op aan bij invoering van de nieuwe regeling de kwaliteit van het onderwijs in de gaten te houden. Een gelijkmatiger verdeling van de lessen kan wel bijdragen aan die kwaliteit en de piekbelasting van leraren verminderen, maar dan moeten wel voldoende bevoegde leraren beschikbaar zijn. Enkele Kamerleden wezen daarbij op het komende lerarentekort en spraken de vrees uit dat bij het ontbreken van de juiste condities, het fenomeen van `ophokuren' weer zal terugkeren.

---