Gemeente Venray


20 mei 2009

Tweede Kamer neemt wetsvoorstellen herindeling aan

De Tweede Kamer heeft afgelopen dinsdag officieel ingestemd met de herindelingsvoorstellen in Noord-Limburg. Mits ook de Eerste Kamer instemt, is de nieuwe gemeente Venray dus per 1 januari 2010 een feit!

Vorige week reisde een Venrayse delegatie, bestaande uit de burgemeester, negen raadsleden en een beleidsambtenaar naar Den Haag om het Kamerdebat bij te wonen. Ook bestuurders van de andere Noord-Limburgse gemeenten zaten op de publieke tribune. Al aan het eind van de eerste termijn was duidelijk, dat de verschillende Noord-Limburgse herindelingsvoorstellen goed ontvangen werden. Er waren, naast een enkel kritiekpuntje, zelfs complimenten voor de manier waarop de voorstellen tot stand gekomen zijn! De Venrayse delegatie heeft de tweede termijn dan ook niet afgewacht, maar heeft een Schevenings terrasje opgezocht om alvast heel voorzichtig een glaasje te heffen op de nieuwe gemeente Venray.

Afgelopen dinsdag bleek dat de positieve sfeer van het kamerdebat ook daadwerkelijk werd omgezet in een positief besluit: de wetsvoorstellen werden met grote meerderheid aangenomen. Alleen de SP , de PVV en de fractie Verdonk stemden tegen.

Formeel is het nu nog even afwachten tot ook de Eerste Kamer instemt met de voorstellen. Maar een belangrijke horde is in ieder geval weer genomen!

Voor meer informatie over de herindeling kunt u kijken op www.vanviernaar2.nl