Gemeente Delft

Bestemmingsplan TU-Noord gedeeltelijk in stand

De Raad van State heeft het bestemmingsplan TU-Noord gedeeltelijk in stand gelaten. Hiermee komt voor alle betrokken partijen een eind aan een periode van onduidelijkheid over de geplande bouwprojecten. De gemeente is tevreden dat een deel van het bestemmingsplan wel is goedgekeurd (bestaande woningen, groen en infrastructuur) en basis is voor ontwikkelingen en bouwaanvragen.

Het vernietigde deel is het gebied tussen de Kanaalweg, Michiel de Ruyterweg, Julianalaan, Prins Bernardlaan, Zuidplantsoen, Schoenmakersstraat en Julianalaan dat voornamelijk bestemd is voor studenteneenheden en eensgezinswoningen. Reden van de vernietiging is dat de gemeente niet de mogelijke milieugevolgen in kaart heeft gebracht. De gemeente gaat in kaart brengen wat de gevolgen zijn voor dat gedeelte dat door de Raad van State is vernietigd, waarbij alsnog de mogelijke milieugevolgen worden meegenomen. In het goedgekeurde deel kunnen de ontwikkelingen alsnog volgens planning worden uitgevoerd.

Vooruitlopend op de uitspraak heeft de gemeente voorbereidingen getroffen voor een project-milieueffectrapportage (project-m.e.r.) voor het gebied waarin in ieder geval TU-Midden, TNO- en een deel van Schieoevers valt. Het vernietigde deel van bestemmingsplan TU-Noord wordt aan dit onderzoeksgebied toegevoegd. De precieze afbakening van het gebied wordt nog met de gemeenteraad besproken.

Het opstellen van de project-m.e.r. duurt circa anderhalf jaar. De project-m.e.r. valt binnen de kaders van de plan-m.e.r. die een onderdeel is van de Structuurvisie die de gemeente opstelt voor de gehele stad (in het kader van de Ruimtelijke Structuurvisie Delft 2030).

Noot voor de redactie (