Ingezonden persbericht


Almere, 11 mei 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 21-22
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

HUUB STAPEL, SJOERD PLEIJSIER EN VICTOR LÖW - ART

'Art' is een satirische en intelligente komedie van de immens populaire Yasmina Reza. Het stuk werd een internationale hit en ontving tal van onderscheidingen. De briljante timing en flinke dosis humor worden geroemd. Voor de Nederlandse versie wordt een topcast neergezet: Huub Stapel, Sjoerd Pleijsier en Victor Löw. Serge, Mark en Ivan zijn goede vrienden. Serge houdt van moderne kunst, Mark van meer traditionele, Ivan is überhaupt geen liefhebber. Als Serge een peperduur schilderij koopt, nodigt hij Mark en Ivan uit het werk te komen bewonderen. De meningen over het werk lopen zó uiteen, dat er een flinke ruzie ontstaat. Achter de hilarische ontwikkelingen die volgen, gaat een groot drama schuil: de vriendschap van het drietal staat op het punt van ontbinding. 'Art' is een heerlijk toneelstuk om naar te kijken, juist omdat het meer is dan een eenduidige komedie. Op vileine wijze fileert Yasmina Reza het begrip vriendschap en dat concept staat nog steeds als een huis." (de Telegraaf)

WOENSDAG 20 MEI, 20:15 UUR

Prijs: E 22,50 / Kortingspas: E 20,50
Fotograaf: Govert de Roos

KEES TORN - CABARET

"Een onvoorstelbaar mooi programma. (.) Kees Torn heeft zich met dit programma definitief onsterfelijk gemaakt", schreef de Volkskrant. Dat Torn zich nou juist het eeuwige leven verwierf met een programma dat 'Dood en verderf' heet, past wel een beetje bij de cabaretier. Hij kreeg er in ieder geval de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen voor, de Poelifinario 2006-2007. Dit seizoen brengt hij 'Einde verhaal', zijn achtste programma alweer, waarin de woordkunstenaar opnieuw trakteert op spitsvondige taalgrapjes, inventieve rijmschema's en virtuoze liedjes. "Het barst uit zijn voegen van de op muziek gezette wonderen van dichtkunst en spitsvondigheid." (Algemeen Dagblad)

VRIJDAG 22 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 17,00 / Kortingspas: E 15,00
Fotograaf: Menno Leutscher

RUBEN NICOLAI, TIJL BECKAND EN RUBEN VAN DER MEER - BUDGET TV JONGEREN

Gouden Televizierring-winnaars Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer reizen door het land met de 'Budget Jongerendag'. Een avond waarin de lowbudgetzender Budget TV - jouw tv-zender op internet! - centraal staat. Wat ze zoal gaan doen? Muzikale optredens, reportages, live verslagen uit de regio en natuurlijk ontkomen ze niet aan de onvermijdelijke publieksparticipatie. De drie Lama-komieken rekken uw budget tot het maximale op en verzorgen een show waarvan u zegt: 'Kan dat allemaal voor zo weinig geld?' Ja dat kan. Vraag niet hoe, maar kom en geniet.

ZATERDAG 23 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 23,00 / Rang 2: E 20,50 / Rang 3: E 18,00 Fotograaf: Anne Timmer

BONTEHOND - MIJN VADER IS EEN INDIAAN 7+

Het Almeerse gezelschap BonteHond komt naast de voorstelling 'Vreemd' dit seizoen, met de kindervoorstelling 'Mijn vader is een indiaan', een voorstelling over alle lieve, slimme, stoere vaders die ergens anders wonen. Het is een magisch realistisch sprookje over het verlangen naar een gewoon gezin en de fantasie van een kind over een Supervader. Een muzikale theaterbelevenis vol familiegevoel, sketches en liedjes met een echte Indiaan op het toneel. Voor alle kinderen zonder en met een vader!

REGIE Noël Fischer

ZONDAG 24 MEI, 14:30 UUR

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00 Fotograaf: Marianne Burgers
Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht