Vroemm.nl biedt unieke vergelijking occasions

20/05/2009 07:00

Vroemm.nl

Op www.vroemm.nl kunnen bezoekers vanaf vandaag behalve nieuwe auto's ook occasions met elkaar vergelijken. In de vergelijking staat altijd de auto bovenaan die het hoogst scoort op de door de bezoeker opgegeven kenmerken in combinatie met de laagste vraagprijs ten opzichte van de geschatte waarde. Dit is uniek aan de vergelijking op Vroemm.nl, andere autosites bieden dit niet.

Om de bezoeker de auto te kunnen tonen die het best voldoet aan zijn wensen, heeft Vroemm.nl een unieke vergelijkingsmodule ontwikkeld. De bezoeker kan bij een zoekopdracht meerdere voorkeuren aangeven waaraan een auto moet voldoen. De module analyseert alle beschikbare gegevens van een groot deel van de op dat moment te koop staande betrouwbare occasions en rangschikt deze aan de hand van een beoordelingscore.

Deze score is een mix van het relatieve prijsvoordeel van de auto (vraagprijs ten opzichte van de geschatte waarde), de betrouwbaarheid, maandkosten en kwaliteitsindicatoren als prestaties, veiligheid, ruimte, comfort en milieu van de betreffende auto. Op basis van de door de consument gekozen wensen komt de best passende auto met de hoogste score bovenaan te staan in de resultatenlijst.

Vraagprijs versus geschatte waarde

De vraagprijs, de geschatte waarde en de mate waarin deze geschatte waarde afwijkt van de vraagprijs worden overzichtelijk weergegeven. Bij de prijswaardering krijgt de bezoeker te zien wat de auto waard is. De geschatte waarde komt voort uit een rekenkundig afschrijvingsmodel van Vroemm.nl en is gebaseerd op actuele marktgegevens. Dit model houdt onder meer rekening met het merk en type van de occasion, de kilometerstand en de leeftijd van de auto.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid speelt een belangrijke rol in het adviesmodel van Vroemm.nl. Deze wordt beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, waaronder de integriteit van de aanbieder. Het bezitten van een BOVAG-certificaat en de Nationale Autopas draagt bij aan een hoge score op dit aspect.

Maandkosten

Vroemm.nl berekent voor elke auto de maandkosten. Hierin wordt onder meer meegenomen: afschrijving, reparatie, onderhoud en banden, maar ook wegenbelasting, verzekering en financiering. De auto met de laagste maandkosten scoort het hoogst op dit aspect.

Over Vroemm.nl

Vroemm.nl biedt de potentiële autokoper bij het zoeken van een auto naast occasions ook de mogelijkheid om voor nieuwe auto's een aankoopadvies te krijgen en auto's met elkaar te vergelijken. Alle in Nederland verkrijgbare nieuwe auto's worden in de vergelijking meegenomen. Tevens geeft Vroemm.nl de bezoeker de gelegenheid om van circa 90% van de verkochte auto's een brochure aan te vragen, die vervolgens digitaal naar de bezoeker wordt verstuurd. Daarnaast kan een proefrit met de desbetreffende auto worden aangevraagd. Vroemm.nl is snel, gemakkelijk en 100% onafhankelijk.





http://www.vroemm.nl