KLM

DE AIR FRANCE KLM GROEP EN DELTA AIR LINES
ONDERTEKENEN VANDAAG EEN TRANS-ATLANTISCHE
MONDIALE JOINT VENTURE

PARIJS, ATLANTA en AMSTERDAM, 20 mei 2009 ­ De AIR FRANCE KLM Groep en DELTA AIR LINES (NYSE: DAL) zullen vandaag een overeenstemming ondertekenen voor een wereldwijde joint venture waarin zij gezamenlijk hun trans-Atlantische vluchten zullen uitvoeren en opbrengsten en kosten delen.

Het nieuwe samenwerkingsverband neemt circa 25 procent van het totale trans- Atlantische luchtverkeer voor zijn rekening en versterkt hiermee haar concurrentiepositie ten opzichte van de twee andere grote luchtvaartmaatschappijen in deze markt. De jaarlijkse inkomsten van de joint venture worden geschat op US$ 12 miljard (circa 9,3 miljard, referentiejaar 2008/09). De drie partners kunnen hun klanten dagelijks meer dan 200 vluchten en circa 50.000 zitplaatsen bieden.

De realisatie van deze joint venture vindt plaats in de bredere context van de liberalisering van luchtvaartdiensten tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, als onderdeel van het EU/US Air Transport Agreement. Door deze overeenkomst zullen passagiers van AIR FRANCE, KLM en DELTA profiteren van een uitgebreid netwerk aan routes, nieuwe bestemmingen, hogere vluchtfrequenties, een groter aanbod van tarieven en een op elkaar afgestemd product aan boord en op de luchthaven.

Geografisch omvat het samenwerkingsverband alle vluchten tussen Noord-Amerika en Europa, tussen Amsterdam en India en tussen Noord-Amerika en Tahiti. Op deze routes worden strategische en economische activiteiten gezamenlijk uitgevoerd en gelijk verdeeld tussen de AIR FRANCE KLM Groep en DELTA.

De joint venture is opgezet voor onbepaalde tijd maar kan, voor het eerst na tien jaar, worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn van drie jaar.

De persconferentie zal vandaag plaatsvinden om 12.00 uur (CET) en zal live worden uitgezonden op corporate.airfrance.com en news.delta.com. Daarna zal deze op aanvraag nog beschikbaar zijn op beide websites. Beelden van de ondertekeningsceremonie zullen ook beschikbaar zijn op corporate.airfrance.com, news.delta.com en corporate.klm.com.

Air France Delta KLM
+33 1 41 56 56 00 V.S.: +1 404 715 2554 +31 (0) 20 6494545 http://corporate.airfrance.com V.K.: +44 20 8867 6295 www.klm.com http://news.delta.com/





Toekomstgerichte uitspraken (alleen Delta Air Lines)

Met uitzondering van historische feiten zijn alle in dit persbericht opgenomen uitspraken, inclusief uitspraken ten aanzien van onze schattingen, verwachtingen, meningen, voornemens, verwachtingen of toekomststrategieën, "toekomstgerichte uitspraken" in de zin van de US Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte uitspraken houden een aantal risico's en onzekerheden in die ertoe kunnen leiden dat de feitelijke resultaten afwijken van de schattingen, verwachtingen, meningen, voornemens, verwachtingen of toekomststrategieën zoals deze in de toekomstgerichte uitspraken zijn verwoord of gesuggereerd. Tot deze risico's en onzekerheden behoren, maar zij zijn daar niet toe beperkt, de kosten van kerosine; de gevolgen van de wereldwijde recessie; de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis; de invloed die het stellen van zekerheid in verband met onze brandstof hedgecontracten zal hebben; de invloed die onze schuldpositie zal hebben op onze financiële en operationele activiteiten en onze mogelijkheid om aanvullende leningen aan te gaan; de beperkingen die financiële verbintenissen in onze financieringsovereenkomsten zullen hebben op onze financiële en commerciële operaties; arbeidskwesties; de mogelijkheid om de verwachte voordelen van onze fusie met Northwest te realiseren; de integratie van het personeel van Delta en Northwest, onderbrekingen of storingen in de dienstverlening op een van onze hubs; onze toenemende afhankelijkheid van technologie bij onze activiteiten; de mate waarin wij in staat zijn belangrijke managers en werknemers voor de organisatie te behouden; de mogelijkheid van creditcardmaatschappijen om in bepaalde omstandigheden betalingen aanzienlijke tijd vast te houden; de gevolgen van terroristische aanslagen; en concurrentie in de luchtvaartsector.

De documenten die zijn gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, waaronder ons op Form-10-K vastgelegde jaarverslag voor het op 31 december 2008 afgesloten boekjaar, bevatten aanvullende informatie over de risico's en onzekerheden die afwijkingen kunnen veroorzaken tussen de feitelijke resultaten en de toekomstgerichte uitspraken. U wordt geadviseerd voorzichtigheid in acht te nemen bij het vertrouwen op onze toekomstgerichte uitspraken, die onze mening weerspiegelen per 20 mei 2009 en met betrekking waartoe we geen intentie hebben die op korte termijn aan te passen.

Air France Delta KLM
+33 1 41 56 56 00 V.S.: +1 404 715 2554 +31 (0) 20 6494545 http://corporate.airfrance.com V.K.: +44 20 8867 6295 www.klm.com http://news.delta.com/






---- --