Gemeente Oirschot

Afkoppelen Spoordonk

In het waterbeleidsplan van de gemeente Oirschot is opgenomen om het regenwater van het gemengde rioolstelsel af te koppelen. In de kern van Spoordonk is aannemer J. van den Boomen op 27 april begonnen met het afkoppelproject Spoordonk.

In Spoordonk, ten zuiden van de Spoordonkseweg, wordt een nieuw regenwater riool gelegd. Hierop worden zoveel mogelijk de regenpijpen en de straatkolken aangesloten. Er wordt dan minder regenwater afgevoerd naar de rioolwaterzuivering zodat er minder schoonwater gezuiverd hoeft te worden. We vragen bewoners om hun medewerking om op hun terrein, voor zover mogelijk, de regenpijpen aan te sluiten op het regenwaterstelsel.
In samenwerking met de aannemer streven we ernaar om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De aannemer is gestart in Ten Bergh en de uitvoering duurt tot na de bouwvakvakantie. De werkzaamheden worden namens de gemeente begeleid door de Grontmij uit Eindhoven. Voor eventuele vragen kunt u zich richten tot de opzichter Marijn van Oorschot, telefoon 06-53408845. De directie keet van de aannemer staat aan het Beerseveld.