Ingezonden persbericht


TomTom introduceert LIVE Services voor de
middenklasse range: TomTom XL LIVE

~connected navigatiediensten die probleemloos gebruikt kunnen worden in meerdere Europese landen - nu voor de allereeerste keer ~

Amsterdam, 20 mei 2009 - NNa het succes van LIVE Services op de luxe TomTom GO serie, kondigt TomTom vandaag de volgende stap in connected navigation aan: de TomTom XL LIVE. Dankzij dit product kunnen LIVE Services in meerdere landen* gebruikt worden zonder verborgen kosten of meerkosten als bestuurders in het buitenland rijden.

Met deze wereldpremière maakt de TomTom XL LIVE de LIVE Services, voorheen uitsluitend verkrijgbaar op de TomTom GO serie, ook toegankelijk voor het grote publiek, voor een adviesprijs van ¤ 249. Bovendien breidt TTomTom het gebruik van LIVE Services uit naar alle 'LIVE' landen zonder de prijs te verhogen, dus voor de huidige abonnementprijs van ¤ 9,95 per maand.

'Stel je voor, een ontspannen, veilige en aangename reis als je deze zomer op weg gaat naar het buitenland, omdat je beschikt over de meest gedetailleerde en up-to-date verkeersinformatie en de beste route-informatie, die rechtstreeks naar je auto gestuurd wordt, voor een vaste prijs,' zegt Corinne Vigreux, managing director bij TomTom. 'Met de nieuwe TomTom XL LIVE hebben we een revolutionaire aanpak ontwikkeld die ongeëvenaarde kwaliteit en werkelijke connected navigation toegankelijk maakt voor het grote publiek, tegen een betaalbare prijs. Bovendien kunnen bestuurders die regelmatig op de weg zitten op deze manier geld en tijd besparen.'

Overzicht van de TomTom LIVE Services
De TomTom XL LIVE heeft een ingebouwde plug & play connectiviteit en wordt geleverd met een aantal waardevolle informatiediensten voor autorijders.


* TomTom High Definition Traffic(TM) voor de meest gedetailleerde en up-to-date real-time verkeersinformatie en routes, nu voor de eerste keer beschikbaar in het buitenland, voor Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Nederland.
* TomTom Veiligheidswaarschuwingen met real-time melding van flitslocaties en sharing, wat betekent dat gebruikers elkaar op de hoogte kunnen houden van mobiele flitslocaties.
* TomTom Brandstofprijzen: up-to-date informatie over brandstofprijzen leidt gebruikers naar de goedkoopste tankstations langs de route of in het gebied waar ze rijden.
* Online Local Search via Google. Geeft met één druk op de knop zoekresultaten voor een bepaalde bestemming, waardoor gebruikers toegang krijgen tot miljoenen locaties, met zoekresultaten die altijd up-to-date zijn zoals restaurants en hotels.

De TomTom XL LIVE bevat ook IQ Routes(TM). Afhankelijk van de dag vaan de week of het tijdstip waarop de bestuurder gaat rijden, berekent IQ Routes(TM) de meest efficiënte rouute voor dat moment, op basis van gegevens die afgeleid zijn van snelheidsmetingen die jarenlang anoniem gedaan zijn. De combinatie van TomTom IQ Routes en HD Traffic levert een optimale routebegeleiding. Het apparaat houdt rekening met het verschil tussen de actuele verkeersinformatie en de verwachting gebaseerd op historische snelheidsprofielen. Dat betekent dat het continue snellere alternatieve routes evalueert.

De TomTom XL LIVE IQ Routes serie heeft kaarten van 42 Europese landen ** Ook is er een gratis proefperiode voor LIVE Services voor drie maanden. Daarna kunnen gebruikers heel eenvoudig een maandabonnement afsluiten voor een vast bedrag van ¤ 9,95 per maand. Gebrruikers kunnen ook kiezen voor een vooruitbetaald abonnement van 6 maanden (¤59,95) of 12 maanden (¤ 99 99,95), verkrijgbaar via www.tomtom.com, TomTom HOME of in geselecteerde winkels.

Compatibiliteit voor TomTom GO x40 LIVE gebruikers De huidige TomTom GO x40 LIVE gebruikers ontvangen een gratis automatische upgrade waarmee ze hun LIVE Services in augustus in alle LIVE landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Nederland) kunnen gebruiken.

Verkrijgbaarheid en prijzen
Naar verwachting is de nieuwe TomTom XL LIVE vanaf juni in de winkel verkrijgbaar. De aanbevolen verkoopprijs is ¤ 249.