Amsterdam Airport Schiphol

Published: 09:59 20.05.2009 GMT+2 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

LANCargo vervangt haar vloot met de stilste vrachtvliegtuigen

De Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij LANCargo vliegt vanaf woensdag 20 mei twee keer per week met een B777 freighter vanaf Amsterdam Airport Schiphol. De B777 freighter is het meest stille vrachttoestel ter wereld en maakt zeer efficiënt gebruik van brandstof.

Amsterdam Airport Schiphol verwelkomt met trots de nieuwe B777 freighter toestellen die LANCargo met ingang van vandaag inzet op haar reguliere vrachtdiensten. .

De vrachtdiensten van LANCargo vormen een belangrijk onderdeel in het Schiphol netwerk met Zuid-Amerika. LANCargo wordt op Schiphol vertegenwoordigd door Zygene. Aviapartner is de afhandelaar van de maatschappij. LANCargo Naar verwachting zal LANCargo vanaf 17 juni a.s. geheel overstappen op een B777 freighter operatie op Schiphol.

LAnCargo vliegt 3 x per week vanaf Schiphol , naar Santiago de Chile via onder andere Sao Paulo, en Buenos Aires. Door de inzet van de moderne en stille B777 freighter is het nu mogelijk zonder tussenstop naar Sao Paulo te vliegen. Daarmee is LANCargo de eerste maatschappij die een nonstop vrachtverbinding heeft vanaf Europa naar Sao Paulo

Selectiviteitsbeleid
Amsterdam Airport Schiphol telt drieëntwintig lijndienstmaatschappijen die vracht vervoeren. In 2008 werd 1.57 miljoen ton vracht via Schiphol vervoerd. Schiphol voert door middel van prijsdifferentiatie een selectiviteitsbeleid dat er op gericht is luchtvaartmaatschappijen te bemoedigen om haar vliegtuigen te vervangen door de meest stille en moderne varianten.