Ingezonden persbericht


Persbericht

20 mei, 2009

HPS Industrial introduceert krachtige 1U-server met optimaal energiemanagement

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, brengt een nieuwe server op de markt. De 1U Intel Xeon 5500 is gebaseerd op het Intel Tylersburg-platform en kenmerkt zich door het lage energieverbruik. De server bereikt hierdoor maximale prestaties per Watt, een norm die steeds belangrijker wordt op het gebied van servers.

De RM13204-behuizing is speciaal aangepast voor het Intel S5500WB mainboard. De energiezuinige server is leverbaar met één of twee Xeon 5500-CPU's (codenaam Nehalem) en 4x hot-swap harddisk-bays. Daarnaast ondersteunt de 450W-voeding de PMBus-functie, welke nodig is voor de 'Intel Intelligent Power node-manager'. Hierdoor worden de powermanagement-mogelijkheden van de server optimaal benut en is het verbruik ruim 30 Watt lager dan bij een standaard 1U-server.

"Intel legt met de 5500-serie de lat weer hoger", aldus Stephan Nagtegaal, sales manager bij HPS Industrial. "De prestaties van de nieuwe Xeon CPU's zijn flink toegenomen waardoor de servers nog breder inzetbaar zijn. Vooral als database-server, maar bijvoorbeeld ook als NAS-server voldoet de 1U Intel Xeon 5500-server uitstekend."

HPS Industrial merkt dat er veel belangstelling is voor het Tylersburg-platform. Onder andere voor plaatsing in datacenters, waar rackruimte erg kostbaar is en maximale prestaties per hoogte-eenheid vereist zijn.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over HPS Industrial
HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rackmount servers. Het bedrijf levert systemen in Nederland en België die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werken ze nauw samen met de verschillende productspecialisten. HPS is distributeur van Arbor Technology (industrial PC hardware), Lexcom embedded mini- en panel-PC's en Chenbro (19" en server chassis). Hiermee richten ze zich uitsluitend op de zakelijke markt. HPS Industrial is in 1993 opgericht, telt achttien medewerkers en is officieel Microsoft Certified Partner en Intel Processor Integrator (IPI). Klanten van HPS zijn onder andere Alphatron Marine, Van Oord, Honeywell, Bosch, Rijkswaterstaat en diverse regionale politiekorpsen.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of het aanvragen van een test kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: hps@octanepr.com http://www.octanepr.nl

Voor algemene informatie over HPS Industrial of zijn producten kunt u contact opnemen met Taco Scheper: Tel: +31 (0)33 2774905
E-mail: tscheper@hpsindustrial.nl http://www.hpsindustrial.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com