Ingezonden persbericht


Wooncompagnie start bijzonder project in Purmerend-Noord

Bewoners Rijtuigenbuurt DOEN MEE
aan het verbeteren van hun eigen wijk

Op welke manier zou onze wijk leuker, gezelliger of levendiger kunnen worden gemaakt? Deze vraag houdt alle bewoners van de Rijtuigenbuurt in Purmerend-Noord momenteel in de greep. Wooncompagnie is in de wijk het project DOE MEE gestart, waarbij alle bewoners worden uitgenodigd 'mee te doen' een goed plan in de buurt te realiseren. Wooncompagnie ondersteunt de twee leukste ideeën met menskracht én een bedrag van maximaal 2000 euro per project.

Een sportevenement voor de hele buurt, het plaatsen en onderhouden van plantenbakken of met z'n allen de buurt opknappen, met als afsluiting een geweldig buurtfeest. Het kan allemaal! Via de actie DOE MEE van Wooncompagnie krijgen alle bewoners uit de Rijtuigenbuurt de kans een idee in te leveren dat hun wijk, en de buurtbewoners, ten goede komt. Of het nu een gezellige bijeenkomst in het buurthuis is, een spelletjesmiddag voor de kinderen of een ander origineel plan.

Flyer voor alle bewoners
De actie DOE MEE zal niemand ontgaan; overal in de wijk hangen uitnodigende DOE MEE-posters. Bovendien krijgen alle buurtbewoners een flyer in de bus, met alle benodigde informatie over het project. De bewoners kunnen hun idee invullen en toelichten op de speciale idee-bon, die onderdeel uitmaakt van de flyer. De bon kan vervolgens naar Wooncompagnie worden verstuurd, vóór 29 mei 2009. Het is eveneens mogelijk de idee-bon in te leveren, en eventueel te bespreken, bij de Wooncompagnie-kraam die op woensdag 27 mei (van 17.00 tot 19.00 uur) op het Tilburyplein zal staan. Alle bezoekers van de kraam krijgen een tuinplantje overhandigd, waarmee ze de buurt alvast wat kunnen opfleuren. Ook kan via de website van Wooncompagnie (www.wooncompagnie.nl) gebruik worden gemaakt van de online idee-bon.

Alle suggesties zijn welkom
Wooncompagnie benadrukt dat álle suggesties en plannen welkom zijn. Het gaat er wel om dat het idee betrekking heeft op de hele wijk, de leefbaarheid vergroot en dat zoveel mogelijk buurtbewoners aan het project deelnemen. De twee winnaars zullen het idee zelf (nog dit jaar) uitvoeren, uiteraard met behulp van buurtbewoners. Het project DOE MEE is vorig jaar met succes afgerond in de Edamse Singelwijk, waar de ideeën voor een multiculturele ontmoeting voor vrouwen en een sportdag/buurtfeest als winnaars uit de bus kwamen.