Ingezonden persbericht


DeviceLock sluit distributieovereenkomst met First Distribution voor Zuidelijk Afrika

Rotterdam, 20 mei 2009 - DeviceLock, wereldwijd marktleider op het gebied van endpoint device beveiligingscontrole, is een distributieovereenkomst aangegaan met First Distribution, een vooraanstaand Zuid-Afrikaans bedrijf, gespecialiseerd in de distributie van IT hard- en software. Hiermee distribueert en ondersteunt First Distribution de DeviceLock-softwareproducten op het Afrikaanse continent in de regio ten zuiden van de Sahara (sub-Sahara).

Als strategisch lid van het wereldwijde DeviceLock channel partnerteam, ontvangt First Distribution belangrijke partnervoordelen, zoals toegang tot de web-portal voor DeviceLock-partners, producttrainingen, specifieke verkoopondersteuning en uitgebreide technische ondersteuning. Daarnaast implementeren de bedrijven gezamenlijke marketingprogramma's in Zuidelijk Afrika.

"Wij zijn er trots op First Distribution als geautoriseerd distributeur en strategisch partner te hebben," zegt Ashot Oganesyan, CTO en oprichter van DeviceLock. "Dit deel van de Afrikaanse IT-markt ontwikkelt zich snel. Uitgaand van ons partnership met First Distribution, zien wij uit naar het ontwikkelen en uitbreiden van DeviceLock's aanwezigheid op deze markt."

Onder het motto "Onze klanten helpen hun klanten te helpen," streeft First Distribution voortdurend naar hechte en op vertrouwen gebaseerde relaties met zijn business partners. Daarbij helpt First Distribution hen een effectieve samenwerking met leveranciers op te bouwen, waardoor het een goede prijs en een gevarieerd productaanbod voor de consument bewerkstelligt. DeviceLock profiteert van de sterke lokale distributiekanalen van First Distribution en hun expertise in het creëren van naamsbekendheid op de Zuid-Afrikaanse markt. First Distribution's intensieve benadering van deze markt ¾ inclusief sales, marketing en operationele diensten ¾ voorziet in een degelijk platform waarop buitenlandse leveranciers hun internationale ambities kunnen bouwen.

First Distribution is zeer selectief in zijn handelspartners. Hierdoor heeft het bedrijf een superieure staat van dienst opgebouwd als stabiele en consistente leverancier van producten en diensten. Een groot deel van het succes vloeit voort uit het aandringen op het alleen ondersteunen van A-merken in specifieke productcategorieën, wat geresulteerd heeft in goede relaties met leveranciers.

"Ons partnerschap met DeviceLock zal het ons mogelijk maken onze klanten en ons verkoopkanaal in Zuidelijk Afrika een softwareoplossing aan te bieden voor endpoint beveiliging," zegt Andrew Potgieter, manager beveiligingsoplossingen bij First Distribution. "Door DeviceLock aan onze groeiende suite van beveiligingsproducten toe te voegen, is First Distribution in staat bedrijven en overheden in Zuidelijk Afrika uitgebreide bescherming te bieden tegen lokale datalekken."

Over DeviceLock® software
DeviceLock is een precieze en flexibele oplossing voor zowel het afdwingen van veiligheidsbeleid als het uitvoeren van controle op de lokale poorten en randapparatuur van eindgebruikers. Dit is inclusief lokale printers, netwerkprinters en virtuele printers, maar ook de op Windows Mobile® en Palm® gebaseerde persoonlijke mobiele apparaten. Vanaf een centraalbeheer, kunnen IT-functionarissen niet alleen toegang tot poorten en apparatuur controleren, maar ook alle geüploade en gedownloade data vastleggen en er schaduwkopieën van maken. De software ondersteunt beveiligingsbeleid per gebruikersgroep, maar ook gebruikersrechten op basis van datum, tijd en datastroom richtlijnen. IT-functionarissen kunnen ook een DeviceLock "white list" van USB-apparaten samenstellen, waardoor gebruikerstoegang tot specifieke apparatuur gewaarborgd wordt, ongeacht enige andere restrictie. Bovendien blokkeert DeviceLock de activiteiten van alle hardware keyloggers.

Over First Distribution
Epsidon Technology Distribution (Pty) Ltd, handelend onder de naam First Distribution, is opgericht in 1984 en begonnen als innovatief bedrijf in de IT-technologie met het schrijven van back-up software en het ontwikkelen van een QIC-02 tape streamer interface kaart. Het TEAC tape streamer-mechanisme werd de fundering voor het Epsidon tape streamer back-up systeem. In 1995 benoemde IBM First Distribution tot de eerste IBM distributeur in Zuid-Afrika en sinds 2001 is zij gedurende acht opeenvolgende jaren (2001 - 2008) benoemd tot Top IBM Distributeur in Zuid-Afrika. First Distribution beschikt nu over business units voor hardware, netwerk, software en beveiliging, met gespecialiseerd sales-, technisch-, pre-sales en productmanagement. Hierdoor biedt zij een compleet portfolio van producten en diensten aan het partnerkanaal van Value Added Resellers, zakelijke resellers en retailers in het zuiden van Afrika. Kijk voor meer informatie op www.firstdistribution.co.za.

Over DeviceLock Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint device controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. In 2008 waren meer dan 3 miljoen apparaten in meer dan 58.000 organisaties zo beveiligd. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op www.devicelock.com.