Ingezonden persbericht



---



Hooikoortsseizoen barst nu echt los

4.000 mensen aangemeld voor dagelijkse gratis sms-service

Zeist, 20 mei 2009 - Voor 70% van de hooikoortspatiënten breekt het hooikoortsseizoen nu echt aan. Vanaf juni begint de periode waarin veel verschillende soorten gras volop in bloei zijn en pollen verspreiden. De 4.000 mensen die zich hebben aangemeld voor de gratis sms-dienst van www.hooikoortstest.nl, zijn sinds 10 mei op de hoogte van de actuele hooikoortsverwachting. Wie ook tijdig wil anticiperen op zijn hooikoortsklachten, kan zich nog steeds aanmelden.

Graspollen zijn de belangrijkste allergene pollen in Nederland. Al zeker dertig jaar blijkt 70% van de hooikoortspatiënten allergisch voor minimaal een van de ruim 150 grassoorten in ons land. Omdat er zoveel grassoorten na elkaar in bloei komen, duurt de periode dat deze boosdoeners in de lucht zijn, relatief lang. Tegen de verspreiding ervan is geen kruid gewassen. Mensen die last hebben van hooikoorts, kunnen er wel voor zorgen dat ze niet worden verrast.

Iedere dag op de hoogte van de hooikoortsverwachting Een blik op de pollenkalender werpen, is niet genoeg om tijdig maatregelen te kunnen nemen en zodoende klachten tot het minimum te beperken. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een model gebaseerd op de weersverwachting in combinatie met hoever de grassen in bloei zijn. Op basis hiervan wordt dagelijks een hooikoortsverwachting afgegeven. Zo kunnen hooikoortspatiënten passende maatregelen nemen om hun medicatie aan te passen of activiteiten anders in te plannen. De sms-berichten van www.hooikoortstest.nl geven per dag aan wat de meest actuele hooikoortsverwachting is. Aanmelden voor de dagelijkse gratis sms met de actuele hooikoortsverwachting is nog steeds mogelijk, via www.hooikoortstest.nl. Deze dagelijkse service is gebaseerd op informatie van de Pollen Informatie Dienst van het LUMC. Deze dienst kan de hooikoortspatiënt van deze informatie voorzien dankzij een 'pollensampler'. Hiermee ontstaat een scherp beeld van het aantal pollen dat in de voorgaande dagen in de lucht voorkwam.

Over GlaxoSmithKline BV
GlaxoSmithKline BV behoort tot de leidende, innovatieve farmaceutische en healthcare bedrijven in de wereld. Het is de bedrijfsmissie van GSK om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren door hen in staat te stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven.

//// Einde persbericht ////