Ingezonden persbericht


Baronie zet vrouwenvoetbal op de kaart

Voetbal is dé nieuwe sport voor meisjes. Vrouwenvoetbal groeit de laatste jaren in snel tempo. Voetbal staat sinds een paar jaar ook bij meisjes in de top 5 van favoriete sporten. En met de introductie van de KNVB Dames Eredivisie is damesvoetbal eindelijk professioneel erkend.

Binnen voetbalvereniging Baronie in Breda bleek dit dan ook het juiste moment om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten. De afgelopen weken hebben de meiden van Baronie een actie op poten gezet. Een actie waarbij de meiden van Baronie niet alleen aan zichzelf dachten, maar aan meiden over de gehele wereld. In de zogenaamde 'Roze acties' werd ook aandacht gevraagd voor het goede doel van Plan Nederland 'Because I'm a girl'. Voor de acties hebben de meiden bijvoorbeeld geheel in roze gevoetbald in de binnenstad, de sportparken in Breda hernoemd en auto's gewassen.

Om de actie in stijl af te sluiten volgt op woensdag 20 mei de grote finale op sportpark de Blauwe Kei. Vanaf 18.00u kunt u ervaren hoe spectaculair damesvoetbal is. Het spektakel is bedoeld voor alle geïnteresseerden, maar vooral voor meiden en dames met een passie voor voetbal. En personen en bedrijven die Baronie willen helpen het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen.

Er wordt begonnen met een voetbalvertoning, waarbij meiden en dames van harte worden uitgenodigd om hun voetbalkwaliteiten te tonen. Onder leiding van een vrouwelijke international van het Nederlands dameselftal worden meiden en dames uitgedaagd om deel te nemen aan een aantal voetbalclinics. Daarnaast worden rond 19:30 uur de toekomstplannen gepresenteerd in het vernieuwde clubhuis aan de Blauwe Kei.

Voor de meiden van Baronie is het duidelijk: meiden hebben de toekomst! Baronie wil zich de komende jaren profileren als de top amateurclub voor meisjes- en damesvoetbal. Dit betekent spelen op hoger niveau, een uitbreiding van het aantal teams, maar ook meer en betere faciliteiten voor alle speelsters, jong en oud.

Voor meer informatie of om jezelf op te geven voor 20 mei kun je mailen naar baroniegirls@live.nl. Kijk ook op onze website www.vvbaronie.info en klik op het roze logo.