Merck lanceert tegen eind van het jaar TREDAPTIVE™ (ER niacine/laropiprant) op de internationale markten

WHITEHOUSE STATION, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- 20090520 --

Merck & Co., Inc. zal tegen het derde kwartaal van dit jaar beginnen met het lanceren van TREDAPTIVE™ (ER niacine/laropiprant) op de internationale markten, inclusief Mexico, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. TREDAPTIVE is een behandeling die lipiden wijzigt in patiënten met dyslipidemie en primaire hypercholesterolemie.

TREDAPTIVE, ook op sommige plaatsen bekend onder de handelsnaam CORDAPTIVE™ , is nu goedgekeurd in 39 landen buiten de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten zelf is het nog in onderzoek

“Merck is verheugd dat we nu TREDAPTIVE op de markten kunnen brengen waarop het goedgekeurd is. Zo kunnen we verder werken aan onze verbintenis op lange termijn om in tot dusverre onvoldane medische behoeften te voorzien," aldus Luciano Rossetti, MD, senior vice president en franchise-directeur atherosclerose en cardiovasculair, Merck Research Laboratories.

http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/tredaptive/H-889-PI-en.pdf

Merck

Merck & Co., Inc. (Whitehouse Station, N.J., Verenigde Staten), dat in verschillende landen actief is als Merck Sharp & Dohme of MSD, is een internationaal farmaceutisch bedrijf dat veel belang hecht aan onderzoek en dat de patiënten in de eerste plaats stelt. Het bedrijf werd opgericht in 1891 en ontdekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt momenteel vaccins en geneesmiddelen die tegemoetkomen aan medische behoeften waarvoor nog geen oplossing is. Het bedrijf doet grote inspanningen om de toegang tot geneesmiddelen te vergroten via verreikende programma´s die niet alleen geneesmiddelen schenken, maar ze ook helpen bezorgen aan de mensen die ze nodig hebben. Merck publiceert ook onpartijdige gezondheidsinformatie als non-profit-dienstverlening. Voor meer informatie, ga naar www.merck.com.

Uitspraken over de toekomst

Dit persbericht bevat "uitspraken over de toekomst", zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen van het management en risico´s en onzekerheden inhouden die ervoor kunnen zorgen dat de resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten vermeld in deze uitspraken. De uitspraken over de toekomst kunnen uitspraken omvatten betreffende productontwikkeling, productpotentieel of financiële prestaties. Er kan geen enkele uitspraak over de toekomst worden gegarandeerd en de werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de vooropgestelde resultaten. Merck gaat geen verplichting aan om enige uitspraken over de toekomst publiek te herzien, ongeacht of die het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of van iets anders. Uitspraken over de toekomst in dit persbericht moeten worden geëvalueerd samen met de vele onzekerheden waarmee Merck te maken heeft, in het bijzonder die welke vermeld staan in de risicofactoren en waarschuwende uitspraken in Punt 1 van Formulier 10-K van Merck voor het jaar eindigend per 31 dec. 2008, en in de risicofactoren of waarschuwende uitspraken in de periodieke verslagen van Merck op Formulier 10-Q of de huidige verslagen op Formulier 8-K die het bedrijf door verwijzing opneemt.

Foto's/Multimedia Galerie Beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5968225&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Merck & Co., Inc.
Media:
Pam Eisele, +1 (908) 423-5042
of
Beleggers:

Eva Boratto, +1 (908) 423-5185