ISBW start compleet nieuw aanbod commerciële opleidingen


Bedrijfsleven vraagt om praktische aanpak in huidige crisis

ZALTBOMMEL, 20090520 -- ISBW Opleiding & Training biedt vanaf vandaag de allernieuwste commerciële opleidingen aan op het gebied van marketing, communicatie, sales en inkoop. Het nieuwe opleidingspakket speelt sterk in op de veranderde marktomstandigheden en houdt volledig rekening met de eisen die het bedrijfsleven stelt. ISBW stopt met het verzorgen van een groot aantal NIMA-opleidingen.

"We gooien het roer rigoreus om," vertelt algemeen directeur Else Slegers van ISBW.
"Het huidige commerciële aanbod in de gehele markt, maar met name NIMA marketing en communicatie, sluit onvoldoende aan op de wensen van werkgevers en werknemers. Integrale sales en marketingstrategieën zijn in ons nieuwe pakket nu nauw met elkaar verweven. Deze expertises kun je niet meer los van elkaar zien en dat komt in ons aanbod helemaal tot uiting."

ISBW introduceert in een keer 114 korte, innovatieve en praktische opleidingen en trainingen. Ze sluiten aan bij de dagelijkse praktijk van de marketeer, communicatieadviseur, salesmanager, inkoper en accountmanager. De nieuwe opleidingen beginnen op MBO niveau en eindigen met post-HBO opleidingen en trainingen. Aansluiting bij de praktijk gebeurt aan de hand van praktische businesscases aan het einde van elke studiemodule. Deze resultaatgerichte toetsingsmethode is door ISBW met succes al vorig jaar geïntroduceerd en wordt in het bedrijfsleven hoog gewaardeerd.

Peter Gielens, commercieel manager bij ISBW, vindt dat op de markt van opleidingen ook nog onvoldoende de link wordt gelegd tussen inkoop en verkoop. "Juist in deze tijd is er in het bedrijfsleven behoefte aan korte interventies die direct resulteren in omzet. Met alleen bezuinigen kom je er niet. Door onze samenwerking met de specialist op salesgebied, Opportunity in Sales, kan ISBW nu beschikken over de meest actuele salescontent in de markt. "

"Marketing en sales zijn terecht steeds vaker onderhevig aan de trend van `accountability.' Alle investeringen moeten -snel- renderen. Ons nieuwe opleiding- en trainingsaanbod gaat ook hier duidelijk meer op in dan andere aanbieders doen. " Tevens stelt Gielens dat er voorheen te weinig aandacht was voor online ontwikkelingen en nieuwe media. "Vanuit de markt kregen we steeds meer te horen dat het huidige NIMA aanbod er te weinig op aan sloot", valt Slegers hem bij. "We blijven overigens nog wel
NIMA-Sales aanbieden".

Over ISBW
ISBW Opleiding & Training biedt opleidingen en trainingen aan met direct rendement, op diverse vakgebieden, zowel voor individuele deelnemers als voor organisaties (maatwerk en InCompany)
ISBW heeft een aanbod van ruim 200 individuele praktijkgerichte opleidingen en trainingen op het gebied van management, bedrijfskunde, projectmanagement, P&O, marketing, sales, communicatie, management support en financieel administratief. Met de inzet van ervaren docenten uit de bedrijfspraktijk en de unieke Personal Performance Methode biedt ISBW garanties voor opleidingsrendement. Deelnemers kunnen de opgedane kennis direct toetsen aan de praktijk en toepassen in hun eigen werksituatie.
ISBW Opleiding & Training is een onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Actueel nieuws over ISBW vindt u op de website www.isbw.nl