MOVEit: flexibele workflow engine voor secure bestandsoverdracht


SCOS Software bv (www.scos.nl) introduceert Ipswitch' MOVEit Central Enterprise 7.0, de veiligste en meest flexibele workflow engine voor bestandsoverdracht die er is, nu met nog betere automatiserings- en platformondersteuning

HOOFDDORP, 20090520 -- MOVEit Central Enterprise van Ipswitch (leverancier van WS_FTP) beheert ondernemingsbrede workflowtaken en biedt een optimale beveiliging. IT-medewerkers kunnen nu eenvoudig duizenden complexe en logische gegevensworkflows en bedrijfsprocessen automatiseren, beveiligen en stroomlijnen.

MOVEit Central Enterprise kan automatisch bestanden van verschillende platforms, netwerkarchitecturen, besturingssystemen en protocollen ophalen, verwerken en onderling versturen. Dit nieuw gelanceerde product beschikt over:

- Geïntegreerde, volledige encryptie, bestandonweerlegbaarheid (non-repudiation) en cryptografie volgens de FIPS 140-2-standaard.
- "Click together" - automatisering van duizenden logische, event-driven, ingeplande of on-demand workflowtaken tegelijkertijd.
- Schaalbare architectuur met hoge beschikbaarheid en geïntegreerde automatische failover.
- Uitgebreide rapportage met behulp van een cryptografische database met manipulatieherkenning.

Naast de bovenstaande nieuwe functies biedt MOVEit Central een geavanceerde beveiliging en een hoge mate van automatisering en flexibiliteit, zonder dat daar het prijskaartje aan hangt dat je zou verwachten bij een workflowoplossing met deze mogelijkheden. MOVEit Central Enterprise 7.0 biedt onder meer de volgende geavanceerde functies:

Geavanceerde bedrijfsprocessen met conditionele logica
IT-gebruikers kunnen precies aangeven in welke volgorde zij de stappen binnen een proces willen uitvoeren en deze beheren aan de hand van controlestructuren met loops of condities. Geavanceerde taken met conditionele logica bieden dezelfde kracht en mate van besturing als een programmeertaal, maar dan met het gemak van grafische configuratie. Deze functie omvat tevens de mogelijkheid om elementen in een logische taak opnieuw te rangschikken en om traditionele taken om te zetten in geavanceerde logische taken, zodat het verbinden van meerdere taken niet langer noodzakelijk is.

Beheerders kunnen op basis van de door hun ingestelde voorwaarden geavanceerde logische taken inplannen. Geïntegreerde meertraps taken kunnen eenvoudig worden aangemaakt door een aangepaste logica in de bedrijfsprocessen en workflows in te bouwen. Tevens zijn er richtlijnen voor het creëren van workflows met logische voorwaarden zoals `if'-, `then'-, `and'-, `or'-, `else'-variabelen. IT-beheerders worden zo gedwongen meer te doen met minder en om zeer controleerbare bedrijfsprocessen en controleerbaar beleid te automatiseren. De nieuwe Advanced Tasks-functie maakt dit allemaal mogelijk. Ondernemingen kunnen nu een grafische interface gebruiken om workflows van bedrijfsprocessen te implementeren, een functie waar veel vraag naar was.

Verbeterde virtualisatie
Er is nu ondersteuning beschikbaar voor virtuele servers die draaien op Microsoft Hyper-V, naast de al bestaande ondersteuning voor servers die draaien op VMware ESX. MOVEit Central Enterprise draait nu naast Microsoft Windows Server 2003, Windows Vista en Microsoft Windows XP, ook op Microsoft Windows Server 2008. Beheerders kunnen MOVEit Central Enterprise-producten gebruiken in een gevirtualiseerde omgeving. Dit brengt de hardwarekosten omlaag en verbetert de beheersbaarheid.

MOVEit Central Enterprise beschikt tevens over de volgende nieuwe en verbeterde functies:

Alternate Host maakt dat bestanden automatisch bij een gedefinieerde tweede host bezorgd worden als de primaire host niet beschikbaar is.
Met Clone a Host worden de volgende hosttypen geautoriseerd: MOVEit DMZ, FTP, SSH, SMTP, POP3, AS1, AS2 en AS3.
Uitgebreide UNC Path Support zorgt ervoor dat de beheerder een UNC-pad kan invoeren bij de bestandslocatie, waarna MOVEit Central automatisch navigeert naar een bestaande host of locatie.
API Element Management maakt het beheren van configuratie-items en taakelementen, het aanmaken van nieuwe items en het controleren of aanpassen van bestaande items mogelijk.

Informatie: www.scos.nl





Ingezonden persbericht