Ingezonden persbericht

PERSBERICHT: Amsterdam, 11 mei 2009

De Man Zonder Schaduw Verjaardags Toer 2009!

5 dagen, 5 gigs, 4 steden, 1 man.

In het vierde weekend van mei viert De Man Zonder Schaduw op grootse wijze zijn verjaardag. In 5 dagen tijd doorkruist hij Nederland voor een aantal speciale verjaardagsoptredens. 's Lands meest opvallende techno artiest weet wel hoe hij een feestje moet vieren, en voor zijn verjaardag heeft hij dit jaar dan ook van woensdag tot en met zondag uitgetrokken..

Het wordt voor het eerst dat De Man Zonder Schaduw op deze wijze zijn verjaardag gaat vieren. Want hoewel zijn eigen verjaardagsfeestjes legendarisch zijn, heeft hij het nog niet eerder door middel van een landelijke toer gevierd. Dat hij dat nu wel doet is niet zonder reden, want de afgelopen twee jaar heeft zijn DJ carrière een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Na faam gemaakt te hebben met legendarische sets op raves en zijn eigen GZG feesten, ging hij in 2008 in de vierde versnelling door Nederland met een bizar festivalschema en veel vette club-gigs. Hij stond zelfs op de Loveparade met een eigen GZG-truck en deed een mini-tour door Berlijn. Na een korte sabbatical staat hij nu aan de vooravond van een nu al bizar jaar; GZG is definitief terug met een serie heftige feesten, het buitenland trekt sterk aan hem na een serie van boekingen in steden als Frankfurt, Kopenhagen, Berlijn (mini-tour), Dusseldorf en Madrid. Ook staan er veel mooie optredens gepland voor in de zomer op festivals als Welcome to the Future en Mysteryland en in veel clubs. Tijd dus een voor een kleine pas op de plaats met een uitgebreide verjaardagsviering.

Op woensdag 20 mei start De Man Zonder Schaduw Verjaardags Toer 2009 toepasselijk met een lange openingset. Op Rekorder in de Amsterdamse Westerunie zal hij de avond inluiden alvorens de Duitse held Tobi Neumann het van hem overneemt. Rekorder is de afgelopen drie jaar een peiler geweest voor DMZS met memorabele optredens in de Poema en Off Corso, en is daarom een perfecte startplek voor de Toer.

Donderdag, toerdag 2, staat in het teken van de Amsterdamse Sugar Factory, waar hij met zijn goede vriend en GZG coryfee Haito staat geprogrammeerd. Op vrijdag, toerdag 3, vertrekt hij naar de Catwalk in Rotterdam, Nederlands meest ondergrondse club. Hier staat hij onder andere met de earthbookings artiesten Sandrien en Ranz und Tanz. Op Toerdag 4 (zaterdag) gaat DMZS hard in de vooruit, op het Fusion of Dance festival op de Wythenemer Plassen. Hier mag hij na de set van Heiko Laux de Only Techno Stage afsluiten met een knallende technoset.

De grande finale vind toepasselijk plaats op het strand van Bloemendaal, waar De Man Zonder Schaduw al sinds jaar en dag een groot deel van zijn zomerse zondagen besteedt. Een ideale plek dus om zijn verjaardagstoer af te sluiten, wat dan ook geheel in stijl zal gebeuren met een dikke 2 uur durende afsluitset op het feest Peepshow.

Einde van de toer, 27 jaar, en dan is het opeens weer maandag.. een dag die eigenlijk voor De Man Zonder Schaduw niet bestaat.

Meer info: www.myspace.com/demanzonderschaduw & www.earthbookings.nl