Ingezonden persbericht


MELKWEG GAAT DE LUCHT IN!

20 t/m 24 mei eerste voorstellingen Melkweg in nieuwe Rabozaal

Vanaf mei 2009 wordt de Rabozaal, een multifunctionele, hypermoderne theaterzaal (variabele capaciteit 500 -1400) elke maand vijf dagen door de Melkweg geprogrammeerd. De Melkweg was in 1998 samen met Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam de initiatiefnemer voor de bouw van deze zaal tussen beide gebouwen in.

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 mei presenteert de Melkweg de eerste serie programma's in de gloednieuwe Rabozaal, die deze maand in gebruik wordt genomen. Met een seated wereldmuziekconcert, een popconcert met staand en zittend publiek, een hedendaagse-dansvoorstelling en een multidisciplinaire muziektheatervoorstelling wordt de toon gezet voor het type programma's dat de Melkweg in de zaal zal organiseren. Ook is de Melkweg in deze week gastheer van het eerste Gala van de Popmuziek, een prijzengala voor Nederlandse popmuzikanten en professionals van poppodia en festivals. De Rabozaal wordt gezamenlijk geprogrammeerd door Toneelgroep Amsterdam, de Stadsschouwburg en Melkweg. De zaal is vernoemd naar founding partner Rabobank Amsterdam.

Met de ingebruikname van de Rabozaal krijgt de Melkweg een ongekende mogelijkheid tot verbreding en uitbreiding van de bestaande programmering. Zestig maal per jaar zal de Melkweg gastheer zijn in deze state-of-the-art theaterzaal. Binnen de verschillende disciplines waarin de Melkweg actief is, met name muziek, dans, multidisciplinaire producties en evenementen, zullen in de Rabozaal programma's plaatsvinden, waarvoor deze zaal kwaliteiten heeft die de bestaande zalen van de Melkweg, The Max, de Oude Zaal en de Theaterzaal, ontberen. Doordat de Rabozaal een tribune heeft met optimale zichtlijnen en ruimte om extra stoelen op het podium te plaatsen is deze zeer geschikt voor zitconcerten met een capaciteit van 1000 bezoekers. Daarnaast biedt de speelvloer van bijna 30 bij 20 meter een ideale omgeving voor grotere, internationale hedendaagse-dansproducties. De hoogte van de zaal maakt het mogelijk om bij concerten en multimediaproducties projecties op grote schaal toe te passen. De Rabozaal zal ook regelmatig betrokken worden bij festivals en manifestaties, waardoor het Melkwegcomplex een totale capaciteit van 3.500 bezoekers krijgt.

In de eerste speelweek, van 20 tot 24 mei, presenteert de Melkweg een gevarieerd programma, dat representatief is voor de programmering die het poppodium annex kunstencentrum in de Rabozaal zal neerzetten. Het spits wordt afgebeten met een bijzonder evenement, het eerste Gala van de Popmuziek (wo 20 mei). Er vindt een seated concert plaats van de Braziliaanse sambadiva Maria Rita (do 21 mei) en een concert met staand en zittend publiek van de Belgische singer-songwriter Milow met band (vr 22 mei). De 1400 hiervoor beschikbare kaarten zijn bijna uitverkocht. De voorstelling Celluloid Fever: The Freak (zo 24 mei) is een multidisciplinair spektakel met film, muziek en theater, gepresenteerd door Paradiso-Melkweg Productiehuis. Choreograaf André Gingras brengt eenmalig zijn sensationele dansvoorstelling The Autopsy Project terug naar de Melkweg (za 23 mei), nu in een grotere versie die de mogelijkheden van de Rabozaal optimaal benut. André Gingras is vanaf mei 2009 vaste bespeler van de Melkweg. Niet alleen zal hij zijn voorstellingen in Melkweg Theater ontwikkelen en zullen zijn nieuwe voorstellingen in de Melkweg te zien zijn, maar ook zal de choreograaf, die jarenlang voorstellingen gemaakt heeft binnen het dansproductiehuis Korzo Producties, adviseren in de hedendaagse dansprogrammering en jonge makers begeleiden.

Zie bijgevoegde informatie over de programmering van de Melkweg in de Rabozaal.


---



Ingezonden persbericht