Ingezonden persbericht


Amersfoort, 20 mei 2009

PERSBERICHT

Conceptronic tekent distributieovereenkomst met Actebis France

Actebis France is officieel distributeur geworden van Conceptronic - de merknaam voor mobility en connectivity oplossingen. Met deze ontwikkeling richt Actebis zich vooral op resellers in de dealersegmenten Retail en MKB. Voor Conceptronic vormt deze overeenkomst een belangrijk speerpunt bij het veroveren van de Franse markt.

Xavier Lacroix, Marketing Director bij Actebis, legt uit dat een Conceptronic-mediaspeler het perfecte apparaat is als je op je tv wilt genieten van alle mediabestanden die je op je pc hebt staan, zonder dat je over uitgebreide technische kennis hoeft te beschikken. Met de Conceptronic-lijn "verwachten we het streamen van video, muziek en foto's naar het scherm van je hdtv een stuk makkelijker te maken."

"We zijn heel blij met Actebis als onze partner in Frankrijk. Eerdere positieve ervaringen bij onze samenwerking met Actebis in zowel Duitsland als Nederland maken dat we veel verwachten van dit partnerschap voor Frankrijk," zegt Gerald Schouten, Sales Director bij 2L International. "De ervaring van Actebis in de Franse markt, het nauwe contact met de klanten en het aansluitende leveringsgamma passen perfect bij de strategie en aanpak van 2L. Voor wie onze producten zelf wil zien en aanraken, staan we overigens in mei op de MedPi in Monaco".

Over Conceptronic
Conceptronic is een snelgroeiend merk op de Europese hardwaremarkt, gespecialiseerd in mobility- en connectivity-randapparatuur. Sinds de start in Spanje in 1999 is Conceptronic uitgegroeid tot een uiterst succesvol zakelijk concept met een breed assortiment. De productlijnen omvatten de volgende groepen: Networking, Connectivity, Lounge en de Grab'n'GO collectie. Conceptronic ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert steeds weer nieuwe producten, variërend van draadloze routers tot mediaspelers, met de beste combinatie van prijs en kwaliteit. Ga naar www.conceptronic.net voor meer informatie.

Over Actebis France
Actebis France is een groothandel in computerproducten en dochteronderneming van ARQUES Industries AG. Actebis heeft een leidende positie op de Franse markt. In augustus 2007 vergrootte Actebis haar magazijnoppervlak tot 24.000 m² en verhuisde naar Bonneuil (95), dichtbij alle logistieke platforms (Géodis en TNT), om nog beter aan de wensen van de consument te voldoen. Doordat Actebis over de modernste technologie en een nog grotere ontvangstcapaciteit beschikt, is het bedrijf in staat de orders te stroomlijnen in een efficiënt logistiek proces. Het commerciële team van het bedrijf is ingedeeld in regio's, met als voordeel een persoonlijkere benadering en communicatie. Actebis is aanwezig in 5 regio's (noorden/oosten; Bretagne; Rhône/Provence Alpes; zuidwesten; Côte d'Azur en Franse eilanden). Het leveringsgamma omvat verschillende productfamilies: telefonie, multimedia, tv, pc´s, servers, navigatie, randapparaten, opslag, netwerk, software, componenten en verbruiksmaterialen. Deze oplossingen worden gedistribueerd naar het MKB, de overheid, beheerders, professionals en privépersonen, via locale dealers, retailspecialisten, grote dealers, specialisten in de distributie van verbruiksmaterialen, e-commerce, systeembouwers en VAR-SSII. Via de aanmeldbalie duurt het minder dan vijf minuten om een account te openen. Ook nieuwe klanten kunnen hun producten meteen meenemen.

Conceptronic - het in Europa geregistreerde communicatiemerk van 2L International BV - is specialist op het gebied van mobiliteit en connectiviteit voor de consumenten- en zakelijke markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Conceptronic Actebis France
2L International B.V. Sandra Briard Postbus 150 Service communication 3800 AD AMERSFOORT Tel: +33 (0) 825 74 24 24 tst 7566

Nederland E-mail: sbriard@actebis.fr Tel: 033 - 45.49.450 Internet: www.actebis.fr Fax: 033 - 45.49.460
E-mail: info@conceptronic.net
Internet: www.conceptronic.net