Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 20 mei 2009

Website logerenmetzorg.nl nu online

Dé website over logeren en logeervoorzieningen voor kinderen met een handicap

Voor veel ouders van een kind met een handicap of chronische aandoening is logeeropvang een onmisbare voorziening. De zorg en opvoeding van een kind met een handicap of beperking vraagt immers veel van hen en kan ten koste gaan van de draagkracht van het gezin. Van tijd tot tijd logeren in een logeerhuis kan het gezin de nodige ruimte geven om op adem te komen en even tijd te besteden aan andere dingen dan zorg. Als ouders regelmatig ontlast worden, kunnen ze de zorg langer volhouden. De BOSK nam het initiatief om in samenwerking met het Platform Ernstig Meervoudig Gehandicapten en Philadelphia Support, een website op te zetten met veelzijdige informatie over logeren en logeeropvang voor kinderen met een beperking: www.logerenmetzorg.nl

Kinderen die gehandicapt of ziek zijn, of gedragsproblemen hebben, hebben soms speciale zorg en ondersteuning nodig. Om snel de logeervoorziening te vinden met de specifieke zorg en ondersteuning die een kind nodig heeft, staat op de website logerenmetzorg.nl het onderdeel LogeerWijzer. Van ruim 500 logeervoorzieningen is daar de belangrijkste informatie vermeld: voor welke doelgroep(en) bijvoorbeeld, het type logeeropvang en alle contactgegevens. Ouders kunnen via de site ook hun ervaringen met een logeervoorziening melden. De eerste dertig inzenders van een ervaringsverhaal ontvangen een logeerbeer (knuffel).

Handreiking

Voor veel ouders is gebruik maken van logeeropvang een emotioneel besluit. Op z'n minst willen zij het vertrouwen hebben dat hun kind in goede handen is. Om hen te ondersteunen bij het duidelijk krijgen welke eisen zij aan logeeropvang stellen, is een handreiking ontwikkeld. Ook die handreiking staat op de website www.logerenmetzorg.nl Ten slotte wordt nuttige en handzame informatie aangedragen voor het moment dat het kind gaat logeren. Met wie hebben de ouders of verzorgers dan te maken en wat kunnen zij doen als er klachten zijn over de logeeropvang? De antwoorden op deze en nog meer vragen, staan in het onderdeel Zorgoverdracht.

Logeren waarderen

De LogeerWijzer en de Handreiking zijn resultaten van het project Logeren Waarderen dat is uitgevoerd door de BOSK in samenwerking met het Platform Ernstig Meervoudig Gehandicapten en Philadelphia Support. Meer informatie over het project:

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht