Ingezonden persbericht


EA MOBILE LANCEERT TIGER WOODS PGA TOUR EN NEED FOR SPEED UNDERCOVER OP APPLE'S APP STORE

Twee wereldwijd succesvolle EA-series komen voor de eerste keer uit op de iPhone en iPod touch

SCHIPHOL-RIJK, 20 mei 2009 - EA Mobile(TM), een afdeling van Electronic Arts Inc., (NASDAQ:ERTS), heeft vandaag bekendgemaakt dat twee van de populairste gameseries te koop zullen zijn op de App Store van Apple. Tiger Woods PGA TOUR® en Need for Speed(TM) Undercover zijn speciaal ontworpen gebaseerd op de unieke mogelijkheden van de iPhone en iPod touch en bieden natuurlijk de bekende grafische kwaliteit en realistische ervaring van deze succesvolle series. In Tiger Woods PGA TOUR kun je gebruikmaken van de touch-mogelijkheden om perfecte golfballen te slaan op bijvoorbeeld Pebble Beach. In Need for Speed Undercover kun je ontsnappen aan de politie terwijl je over de wegen scheurt met behulp van een kantelsysteem.

"Met Tiger Woods PGA TOUR brengen we de ultieme mobiele golf-ervaring naar de iPhone en iPod touch, met de grootste golfer ter wereld, legendarische golfbanen en een interface die optimaal gebruik maakt van deze prachtige mobiele apparaten", zegt Adam Sussman, vice-president Worldwide Publishing van EA Mobile. "In Need for Speed kunnen spelers helemaal opgaan in de meest intense 3D-raceomgeving ooit voor mobiele telefoons."

Tiger Woods PGA TOUR
Tiger Woods PGA TOUR debuteert op de iPhone/iPod touch met meer dan 120 holes op zeven van de bekendste golfbanen ter wereld, waaronder Pebble Beach, St. Andrews, en TPC Sawgrass. EA Mobile introduceert de unieke 'touch-n-drag Swing Meter'. Dankzij de subtiele visuele feedback van deze functie kunnen spelers alles uit hun slag halen. Ze kunnen bovendien een sleepbeweging op het scherm maken om de spinrichting van de bal te beïnvloeden. Dit is de enige game op de markt waarin gamers kunnen spelen als Tiger Woods of tegen hem en andere profgolfers zoals Annika Sorenstam, Vijay Singh, Natalie Gulbis en Retief Goosen. Het virtuele golfspel is superrealistisch, met geweldige 3D-graphics, dynamische camerahoeken, echte golfgeluiden en specifiek commentaar voor elke slag. Met Tiger Woods PGA TOUR kun je waar en wanneer je maar wilt de golfbaan op stappen.

Need for Speed Undercover
De langverwachte racegame Need for Speed Undercover is nu verkrijgbaar voor de iPhone/iPod touch. Deze intense race-ervaring bevat maar liefst twintig van de meest exclusieve wagens ter wereld, waaronder de Porsche Carrera GT en de Lamborghini Gallardo. Elke wagen kan volledig worden aangepast met accessoires, zoals spoilers, sturen, carrosseriekits en allerlei lakontwerpen. EA Mobile maakt natuurlijk optimaal gebruik van de unieke mogelijkheden van deze mobiele apparaten: gamers kunnen met een nauwkeurig kantelsysteem bochten nemen en driften met 240 km/. Nitro en Speedbreakers kun je activeren met een sleepbeweging op het scherm. De verhaallijn van deze unieke game komt tot leven in echte filmbeelden met de populaire actrice Maggie Q. Meer dan twintig missies staan garant voor vele uren gameplezier. Deze game onderscheidt zich door de vele details en de meeslepende gameplay. Geniet van de verassende camerahoeken, realistische 3D-wagens en gamewereld, intense geluidseffecten bij botsingen, omgevingsgeluiden en verwoestbare objecten. Deze game moet je gewoon hebben deze zomer.

Tiger Woods PGA TOUR en Need for Speed Undercover zijn momenteel wereldwijd verkrijgbaar via de App Store van Apple voor iPhone en iPod touch of via www.itunes.com/appstore. Ga voor meer informatie over de prijzen van alle EA Mobile-games naar www.eamobile.com. Kijk ook naar andere EA Mobile-games voor de iPhone iPod touch, zoals: TRIVIAL PURSUIT en Lemonade Tycoon, en de eerder uitgebrachte games Spore(TM) Origins, SimCity(TM), SCRABBLE, Tetris®, MONOPOLY Here & Now: The World Edition, YAHTZEE Adventures en Sudoku.

Ga naar http://twitter.com/eamobile als je EA Mobile wilt volgen via Twitter.

###

Info over EA Mobile

EA Mobile(TM) is wereldwijd marktleider op het gebied van draadloze entertainment met bekroonde games zoals Tetris®, Bejeweled®, The Sims(TM) en Need For Speed(TM). Het portfolio van EA Mobile bevat ook 'casual games' die zijn voortgekomen uit de samenwerking van het bedrijf met Hasbro, Inc., zoals MONOPOLY, YAHTZEE en SCRABBLE (in de Verenigde Staten en Canada), en sportgame-hits van het merk EA SPORTS(TM), waaronder Madden NFL Football, FIFA en NASCAR®. EA Mobile ontwikkelt games voor meerdere mobiele platforms zoals mobiele telefoons, smartphones, de iPhone(TM) en de iPod®. Ga voor meer informatie over EA Mobile naar www.eamobile.com.

Info over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2009 registreerde EA 4,2 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 31 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, EA Mobile, POGO, Spore, SimCity en The Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. John Madden, NFL, FIFA en NASCAR zijn het eigendom van de respectieve eigenaren en worden met toestemming gebruikt. Tetris is een geregistreerd handelsmerk van Tetris Holding, LLC. Bejeweled is een geregistreerd handelsmerk van PopCap Games, Inc. MONOPOLY, YAHTZEE en SCRABBLE (in de Verenigde Staten en Canada) zijn handelsmerken van Hasbro. iPod en iPhone zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Apple Computer, Inc. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren.

Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl