Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 20 mei 2009

------

CNV BedrijvenBond stelt werkzekerheid voorop bij reorganisatie Connexxion

CNV BedrijvenBond wil baangaranties voor werknemers Connexxion

'Wij gaan inzetten op werkbehoud voor iedereen die werkt bij Connexxion. In eerste instantie natuurlijk binnen het bedrijf zelf. Het is een grote onderneming, dus dat moet mogelijk zijn", zegt Dolf Polders, bestuurder van de CNV BedrijvenBond: "Blijkt dat echt niet haalbaar, dan eisen we van Connexxion maximale inzet voor het vinden van vergelijkbaar werk bij een andere werkgever.'

Connexxion kondigde eerder vandaag een reorganisatie aan, waarbij het onderdeel Techno Service geïntegreerd wordt met Connexxion Openbaar Vervoer. Een paar jaar geleden splitste de technische afdeling zich af van het busbedrijf, om zich naast onderhoud van bussen ook meer te richten op onderhoud van andere vervoermiddelen. Nu wordt de klok dus weer teruggedraaid:' Bij de afdeling werken ongeveer 500 mensen, veelal monteurs en ondersteunende functies. Voor veel van hen zal er wat gaan veranderen als het gaat om de invulling van hun functie of hun standplaats. Ongeveer 100 banen komen te vervallen waarbij het in enkele tientallen gevallen kan gaan om gedwongen ontslagen. Wij gaan er de komende weken alles aan doen om deze mensen binnen boord te houden', zegt bestuurder Polders.

De CNV BedrijvenBond bestuurder geeft aan dat de inzet is, iedereen aan het werk binnen het bedrijf:" Lukt dat niet dan zullen we ons inspannen voor een optimaal sociaal plan, waarbij Connexxion zich hard maakt voor bemiddeling van werknemers naar andere banen.' Over twee weken zitten vakbonden en Connexxion weer om tafel.