Ingezonden persbericht


Persbericht

Lexmark introduceert nieuwe kleurenlaserprinters en MFP's met hoge kleurenkwaliteit

Naarden, 20 mei 2009 - Lexmark (NYSE: LXK) breidt zijn laserprinter productlijn verder uit met nieuwe kleurenlaserprinters en kleurenlaser MFP's. De Lexmark C730- en X730-serie bieden grote en middelgrote werkgroepen de mogelijkheid op een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige manier belangrijke zakelijke documenten in kleur af te drukken.

"We weten dat klanten op zoek zijn naar betaalbare, snelle en betrouwbare oplossingen voor het afdrukken van kleurendocumenten binnen de eigen kantooromgeving", zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux bij Lexmark. "Naast het bieden van afdrukoplossingen, ondersteunen onze nieuwe kleurenlaser MFP's organisaties bij het digitaliseren van documentstromen. Hiermee helpen we organisaties efficiënter te werken en kosten te besparen."

Lexmark X730-serie
De Lexmark X730-serie kleurenlaser MFP's combineert snel en in hoge kwaliteit afdrukken, kopiëren, faxen en scannen in één multifunctional. Deze serie biedt dezelfde functies als grote, dure kleurenkopieermachines, maar tegen een lagere prijs, met minder energieverbruik en in een kleiner formaat. De MFP's uit deze serie zijn al verkrijgbaar vanaf ¤ 1.495,-*.

Slimme oplossingen
De Lexmark X730-serie geeft toegang tot het Embedded Solutions Framework van Lexmark. Deze oplossingen bieden op maat gemaakte of industriespecifieke oplossingen die processen stroomlijnen. Dit leidt tot verhoogde productiviteit en een lager paginavolume. Professionals in de gezondheidszorg kunnen bijvoorbeeld eenvoudig papieren documenten digitaliseren naar elektronische dossiers en bankmedewerkers kunnen een aannameproces van een lening, dat normaal vijf dagen duurt, omzetten naar een eenvoudige elektronische procedure die maar één uur in beslag neemt.

De Lexmark X730-serie is tevens voorzien van het Lexmark e-Task kleuren touchscreen. Hiermee kunnen gebruikers complexe, zakelijke processen eenvoudig vastleggen onder één eenvoudig icoontje. Lexmark's innovatieve MyMFP-functie zorgt voor nog meer efficiëntie, doordat gebruikers hiermee hun kleuren touchscreen kunnen personaliseren.

Beveiliging
De Lexmark X730-serie is uitgerust met een geavanceerd beveiligingssysteem om waardevolle bedrijfsgegevens te beschermen. Hieronder valt onder andere PIN-authenticatie en vaste schijfencryptie en -opschoning.

Kleurkwaliteit
De geavanceerde kleurenlaser toner-formule, in combinatie met nieuwe temperatuur- en vochtigheid-meettechnologie, zorgt voor een uitstekende kleurkwaliteit. De kwaliteit is consistent van de eerste tot de laatste pagina, ongeacht het type media en de werkomgeving.

Flexibele mediaondersteuning
Gebruikers kunnen alles afdrukken, van presentaties en rapporten tot labels en enveloppen. De Lexmark X730-serie biedt ook de grootste papierverwerkingscapaciteit in zijn klasse met een invoer tot 3200 pagina's. Als papierverwerkingsopties zijn onder andere een 550 vel speciale media invoerlader, waarmee grote aantallen enveloppen verwerkt kunnen worden en een 2000 vel invoerlader beschikbaar.

Lexmark C730-serie
De Lexmark C730-serie beschikt over dezelfde afdruktechnologie als de X730-serie. Deze printers passen eenvoudig op een bureau of in een kleine werkruimte. De C730-serie biedt de mogelijkheid veel verschillende typen papier in grote oplagen af te drukken. Van enveloppen en labels tot dikker papier; de optionele 550 vel speciale media invoerlader biedt nog meer mogelijkheden. De printers zijn uit te breiden met vier extra invoerlades om de capaciteit te vergroten tot 4300 pagina's. Dit is de hoogste capaciteit die bestaat in deze printerklasse.

Vriendelijk in gebruik
De Lexmark C730-serie is voorzien van een gebruiksvriendelijk, kantelbaar bedieningspaneel met een vierregelig display. De USB-poort aan de voorzijde van alle nieuwe Lexmark laserprinters en MFP's maakt het eenvoudig om snel PDF-brochures, rapporten en andere grote documenten af te drukken. Deze laserprinters zijn al verkrijgbaar vanaf ¤ 638,-*.

In deze nieuwe serie is ook een draadloos model beschikbaar: de C734dw die Wi-Fi gecertificeerd 802.11n draft 2.0** is.

Eco-verantwoordelijk afdrukken met de Lexmark C730 en X730-series Deze nieuwe series van Lexmark zijn ontworpen met het milieu in gedachten. De Lexmark C730- en X730-series zijn uitgerust met een geïntegreerde duplex-unit voor dubbelzijdig afdrukken om papier te besparen. Ook bevatten deze modellen een Eco-modus die het energieverbruik terugdringt en een Stille-modus die het geluidsniveau tot een minimum beperkt. Daarnaast beschikken deze apparaten over een fuser en scannerlampen met vrijwel geen opwarmtijd, die minder energie verbruiken en zorgen voor een snelle uitvoer van afdruk- en kopieeropdrachten. De apparaten worden geleverd met Lexmark retourprogramma cartridges, welke na gebruik gratis aan Lexmark geretourneerd moeten worden voor hergebruik of recycling.

Lexmark's nieuwe kleurenlaserprinters en kleurenlaser MFP's zijn beschikbaar via Lexmark's resellers en de Lexmark website.


* Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW ** Wi-Fi CERTIFIED is een merk van de Wi-Fi Alliance. Draadloos netwerk vereist

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) levert diverse print- en imagingproducten, -oplossingen en -diensten voor bedrijven en particulieren in meer dan 150 landen. Lexmark zorgt voor een verhoging van productiviteit en printkwaliteit zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. In 2008 boekte Lexmark een omzet van 4,5 miljard dollar. Kijk voor informatie over Lexmark op www.lexmark.nl

Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Lexmark behoudt zich het recht voor om zonder vooraankondiging wijzigingen aan te brengen in prijzen, functies en specificaties.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Lexmark/Lexmark-introduceert-nieuwe-kleurenlaserprinters-en-MFPs-met-hoge-kleurenkwaliteit/n/4489 of contact opnemen met Sander van Buuren van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: sandervb@lewispr.com
www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Niels Priem
Tel: +31 (0)35 699 4 663
E-mail: niels.priem@lexmark.nl