Woensdag 20 mei 2009

Deze week in FEM (week 21, vanaf vrijdag 22 mei in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Het pensioen als fata morgana
Ook spaarpot met 700 miljard euro biedt geen zekerheid Als de huidige crisis één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat in de financiële wereld niets is wat het lijkt. Ook uw pensioen niet. De dekkingsgraden van de pensioenfondsen lijken te herstellen, maar dat is geen garantie dat het wel snor zit met uw pensioen.

DAF-baas: 'Het poldermodel is failliet'
Aad Goudriaan, de baas van vrachtwagenfabrikant DAF ontkomt niet aan de gevolgen van de crisis. Hij wil graag stevig ingrijpen, maar vindt de vakbonden met veel eisen op zijn weg. Goudriaan: 'Het poldermodel is failliet onder deze omstandigheden.'

Philips: het harde gevecht om de ledlamp
Wie had gedacht dat Philips zich ooit nog eens zou inspannen voor een verbod op gloeilampen? Nu het peertje uit de gratie is en ook de spaarlamp zijn langste tijd heeft gehad, zetten de Eindhovenaren hun kaarten op de ledlamp. En Philips is vast besloten voorop te lopen in deze revolutie.

Kroegbazen vs Ab Klink: 1-0
Een handjevol kroegbazen kreeg voor elkaar wat een jarenlange lobby van tabakslobbyisten niet lukte: het rookverbod van CDA-minister Ab Klink staat op losse schroeven. Deden die muitende café-eigenaars dat helemaal alleen, of kregen ze stiekem hulp?

Verder in dit nummer:

â- Arcadis verdient flink aan elektriciteitscentrales in Brazilië â- Uitzendkracht Frank de Grave na twee maanden weg bij DSB â- Waarom stresstests voor Europese banken een illusie zijn â- Essent: hoe RWE alsnog jackpot won in Noord-Brabant â- Opvallend: de verkoop van Refresco lijkt van de baan

Informatie: Arne van der Wal (06-22313718), Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)