Ingezonden persbericht


Imation breidt portfolio externe Apollo harddrives voor veeleisende gebruikers uit

Hoofddorp, Nederland, 20 mei 2009 - Imation Europa kondigt vandaag de uitbreiding aan van het Apollo portfolio van externe harddrives met de Apollo Expert en Apollo Pro.

De 2,5-inch Apollo Expert UX biedt laptop-gebruikers een capaciteit van 320 GB en 500 GB harddrive in zakformaat. De 2,5-inch harddrive is bedekt met een beschermend, verwijderbaar omhulsel om krassen en slijtage te voorkomen. De 3,5-inch Apollo Pro UX voorziet desktop gebruikers van een capaciteit tot 1,0 TB.

"Deze harddrives zijn compatible met Mac en PC computers en zeer geschikt voor de zware datagebruikers die behoefte hebben aan meer snelheid en betrouwbaarheid", aldus Alet Jentink, Product Manager Consumer Storage EMEA.

Beide harddrives hebben een geïntegreerde standaard voor verticaal of horizontaal gebruik. Daarnaast bevat het andere elementen zoals een indicatielampje voor lage capaciteit/data activiteit voor gemakkelijke identificatie van data processen en een ingebouwde energiebesparende modus.

Daarbij bieden Apollo Expert UX en Apollo Pro UX beiden een one-touch sync button aan met software voor een eenvoudige en automatische backup. De drives zijn verenigbaar met specifieke toepassingen, waaronder Apple Time Machine.

Het plug-n-play format geeft gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen vanaf elke computer met een USB 1.1 of 2.0 poort. Allebei de drives bevatten een door Imation ontworpen controller board om een hogere betrouwbaarheid te garanderen voor veeleisende gebruikers.

Apollo Expert UX 2.5 won onlangs de 'the Art of Storage award' bij de Achtste Jaarlijkse Storage Visions Conference 2009 in Las Vegas (programma verbonden aan het 2009 International CES). De Portable Hard Drive werd wat betreft esthetiek, gebruikersgemak en industrieel ontwerp erkend als de beste in zijn soort.

Prijs en beschikbaarheid
De Imation Apollo Expert UK en Apollo Pro UX zijn eind februari beschikbaar in Europa. Afhankelijk van de capaciteit is de adviesprijs in Nederland voor de Apollo Expert UX en voor de Apollo Pro UX. Apollo drives worden wereldwijd aangeboden door geautoriseerde Imation distributeurs, groothandelaars, resellers en e-tailers.

Voor meer informatie over Imation's complete Apollo productportfolio, ga naar www.imation.com/apollo.

Afbeeldingen
Product afbeeldingen zijn op onderstaande websites te vinden.

Apollo Pro UX: http://partner.imation.com/cil/images/10585/204/large/12866.jpg

Apollo Expert UX: http://partner.imation.com/cil/images/10585/204/large/12812.jpg

Voor meer beeldmateriaal: http://images.imation.eu

Over Imation
Imation is een toonaangevende internationale ontwikkelaar en leverancier van oplossingen die mensen in staat stelt digitale informatie vast te leggen, te bewaren en ervan te genieten. Het hoogwaardige portfolio van digitale opslagmedia, audio- en video-elektronica en accessoires bereikt klanten door middel van een krachtig wereldwijd distributienetwerk. Imation is een bedrijf met een sterke vertegenwoordiging in zowel de zakelijke als consumenten markt.

Imation's wereldwijde merkenportfolio, omvat naast het Imation-merk, ook de merken Memorex en XtremeMac. Imation is ook de exclusieve licentiehouder van TDK Life on Record, één van 's werelds toonaangevende opnamemedia merken. Extra informatie over Imation is beschikbaar op www.imation.eu.

Imation, het Imation logo, Apollo, Memorex, het Memorex logo, "Is it Live or is it Memorex?" en XtremeMac zijn handelsmerken van Imation Corp. en haar dochterondernemingen. Het TDK Life on Record logo is een handelsmerk van TDK Corporation. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contact
Bart Bakker
Pleon namens Imation Europe
M 06 55 30 61 57
T 020 487 4000
E bart.bakker@pleon.com
W http://www.imation.eu