Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 20 mei 2009

---


Lisse Automobilist raakt voetganger
De politie is op zoek naar de bestuurder van een zilverkleurige auto die een man bij het oversteken raakte. Een 26-jarige man uit Katwijk stak maandag 18 mei rond 16.05 uur het Jacob van Ruysdaelplein over toen de auto hem passeerde en hij door de buitenspiegel daarvan werd geraakt. De man kwam daardoor ten val tegen een paaltje en liep daardoor blauwe plekken en gekneusde ribben op. De auto reed door in de richting van de Randmeerstraat. Of de bestuurder van de auto het moet hebben gemerkt is niet duidelijk. De politie komt graag met hem in contact of met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het voorval. Zij kunnen zich in verbinding stellen met de politie in Lisse. Dit kan via 0900-8844.

Sassenheim Sigarettendiefstal uit benzinestation
Een nog onbekende hoeveelheid sigaretten is woensdag 20 mei rond 02.00 uur gestolen bij een inbraak in een benzinestation aan de Rijksweg A44. De daders kwamen binnen na het vernielen van een ruit. De politie is met een onderzoek begonnen.

Voorhout Politie houdt extra toezicht bij werk aan de weg
De politie heeft dinsdag 19 en woensdag 20 mei extra toezicht gehouden op het gedrag van weggebruikers op de Herenstraat waar gewerkt wordt aan de weg. Dit leverde 43 bekeuringen op voor het rijden door rood van een tijdelijk daar geplaatst verkeerslicht. Het ging hier om elf bromfietsers en 32 automobilisten. Ook werden nog twee bromfietsers bekeurd die het trottoir gebruikten en kreeg één bromfietser een bekeuring voor het in orde hebben van zijn kentekenplaat.
In het belang van de verkeersveiligheid en die van de wegwerkers zal de politie de komende tijd het toezicht blijven uitvoeren.

Leiden Jongen voor heling gestolen fiets aangehouden
De politie heeft woensdag 20 mei rond 08.10 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden. Hij reed op een in 2004 in Leiden gestolen fiets. De agenten stelden dit vast omdat van de diefstal aangifte was gedaan. De gegevens van de fiets waren daardoor in het opsporingssysteem opgenomen. Dat maakte de herkenning mogelijk. De jongen moet in september van dit jaar voor de rechter verschijnen voor heling van de gestolen fiets.

Gouda Vrouw voor heling gestolen fiets aangehouden
De politie heeft woensdag 20 mei rond 09.50 uur op de Ridder van Catsweg een 19-jarige vrouw uit Gouda aangehouden. Zij reed op een gestolen Gazelle damesfiets. De agenten stelden dit vast omdat van de diefstal aangifte was gedaan. De gegevens van de fiets waren daardoor in het opsporingssysteem opgenomen. Dat maakte de herkenning mogelijk. De vrouw verklaarde dat zij de fiets van iemand had gekregen. De politie maakt proces-verbaal voor heling tegen haar op. De fiets is in beslag genomen en zal aan de eigenaresse worden teruggegeven.


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326