Politie Zaanstreek-waterland

Zaandammer langer vast om dood echtgenote
Zaandam, 20 mei 2009

De 36-jarige man die maandag in Zaandam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn 39-jarige echtgenote, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank Haarlem heeft donderdag besloten dat de man veertien dagen in voorlopige hechtenis moet blijven.

De sectie op het lichaam van het slachtoffer is afgerond. Het lichaam is vervolgens aan de nabestaanden overgedragen. Het is nog steeds onduidelijk wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Het Openbaar Ministerie zal geen mededelingen doen over de resultaten van de sectie. De verdachte zit in beperkingen.

De flatwoning aan de Goethartstraat is nog niet vrijgegeven. Er moet mogelijk nog aanvullend onderzoek worden verricht. Sporen zijn veiliggesteld en naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd voor onderzoek. De politie is nog steeds bezig diverse getuigen te horen. De politie heeft een team van twintig mensen op de zaak gezet.

Joints in beslag genomen
Purmerend, dinsdag 19 mei 2009, 21.35 uur.
Agenten hielden op de Waterlandlaan een auto staande omdat de bestuurder geen gordel droeg. Terwijl de agenten hiervoor een bon uitschreven roken zij een henneplucht. De bestuurder werd gefouilleerd en de auto werd doorzocht. Dat leverde een aantal joints op. Deze zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Inbraak in benzinestation
Purmerend, woensdag 20 mei 2009, 04.28 uur.
Bij benzinestation Total aan de Verzetslaan hebben dieven dinsdagnacht geprobeerd in te breken. Dat activeerde de rookmachine in het pand, waardoor er veel rookontwikkeling ontstond. De investering in de rookmachine is niet voor niets geweest, want de dieven zijn er vandoor gegaan. De politie doet onderzoek.

Inbraak in café
Oostzaan, woensdag 20 mei 2009, 04.47 uur
In een café-restaurant aan de Kerkbuurt in Oostzaan is dinsdagnacht ingebroken. Agenten gingen nadat er een inbraakalarm was binnengekomen ter plaatse maar troffen niemand meer aan. De eigenaar verklaarde dat de kassalade met een nog onbekend bedrag is meegenomen. De politie doet onderzoek naar deze zaak.

---- --