Stadsdeel Zeeburg


---

Werkzaamheden sanering grond Kop Java

14 mei 2009

Begin mei 2009 is in opdracht van Projectbureau Zuidelijke IJoevers gestart met het saneren van de grond en het aanleggen van kabels en leidingen voor de bouw van de tijdelijke school op de Kop Java. Deze werkzaamheden zijn verbonden aan strenge regels om gevaar voor de volksgezondheid te voorkomen. Hierop wordt ook secuur toezicht gehouden. De werkzaamheden duren nog tot en met de derde week van mei.

Bij de sanering wordt er vervuilde grond afgegraven. Om dit veilig te doen wordt deze grond nat gehouden en afgesloten afgevoerd. Op de afgegraven laag wordt folie gelegd waarna er schoon zand overheen gestort wordt.

Bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over zand dat in de week van 11 mei verwaaid is door de hevige wind. Het enige zand wat heeft kunnen verwaaien is het schone zand, dat is aangevoerd om de grond die verwijderd wordt te vervangen.

Foto: sanering Kop Java

Bouwvergunning tijdelijke school ter inzage

Belanghebbenden kunnen tot en met 17 juni 2009 bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht hun zienswijze indienen ten aanzien van de bouwaanvraag voor het bouwen van een tijdelijke school voor primair onderwijs op de Kop van het Java eiland. Het betreft een school met een gymnastieklokaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Afhankelijk van deze procedure zal de bouw van de school eind juni kunnen aanvangen.

Omdat de nood voor een nieuwe tijdelijke huisvesting van de school groot is, is het saneren van de grond in voorbereiding op een mogelijke bouw van de grond eerder gestart.

Informatieavond

Op woensdag 20 mei 2009 vindt in Pakhuis de Zwijger vanaf 20.00 uur een informatieavond plaats over de tijdelijke brede school. Bewoners die meer informatie willen of vragen hebben zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

---