Hemeltjelief 2009 - nieuw festival met Hemelvaartsdag in Amsterdam

11/05/2009 09:02

Noorderlicht

Amsterdam heeft er weer een nieuw festival bij: "HEMELTJELIEF!". Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) kunnen Amsterdammers en hun kroost terecht op de NDSM voor veel muziek, lekker eten, bizarre kunstconcepten en 14 uur lang gezelligheid.

Eén van de hoofdacts is de SCRAPCLUB uit Londen (UK). Onder hun deskundige leiding kan het publiek zich uitleven met sloophamers op oud witgoed en huisraad om vervolgens van de resten weer kunst te creëren. De SCRAPCLUB wordt ondersteund door een team NDSM-ers dat klaar staat met lasapparatuur, slijptollen en gereedschapskist.

Het programma is breed en overdag zeer kindvriendelijk. Zo rijdt DJ Elfje rond in de Syperfly en draaien de Discokids in de Container Club. Ook kan er naar harte lust gekrijt worden op de schoolbordbus. Kinderen die tegen een stootje kunnen mogen uiteraard meedoen aan de SCRAPCLUB! De veiligheidshelmpjes liggen klaar, evenals de lasbrillen.

Op het hoofdpodium klinkt vanaf 14:00 uur Soul, Funk, Latin en Folk. Er staan veel live acts op het programma waaronder de Caspian Hat Dance, Son 5, Mundo Sol (finalisten Amsterdamse Popprijs) DCO Band, The Bucket Boys, Fabiana (winnares Grote Prijs van Nederland) en Hotel. Een stuk of 10 dj's zullen de dag, avond en nacht verder van muziek voorzien. De nadruk ligt muzikaal gezien op wereldmuziek met hier en daar een elektronische variant daarvan.

Overige deelnemers en activiteiten: Bombascha Fire Food & Sound System, de Blusbus Cocktailbar, Peters Pizza oven, Noorderlicht Crew, Grand Master Joop, Covenant Soundsystem, DJ Dub Tuan, DJ Aardvarck, DJ Poly Esta, DJ Anam, DJ Yke, MC Spyder, El Bongo en vele anderen.

HEMELTJELIEF wordt georganiseerd door Café Restaurant Noorderlicht i.s.m. NDSM Programmering, Theater Platform de Pick Up Club en vereniging De Toekomst - de ondernemersvereniging van de kunstenaars van de NDSM werf.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl