Stadsdeel Amsterdam Centrum


Vrienden organiseren avond voor overleden (stads)dichter Adriaan Jaeggi

14 mei 2009

Op 10 juni 2008 overleed Adriaan Jaeggi. Hij was dichter, stadsdichter van Amsterdam, schrijver, columnist, criticus, blogger en muzikant. Adriaan liet een klein, maar veelzijdig oeuvre na. Om hem nog één keer te laten klinken, is er donderdag 21 mei 2009 een speciale avond in De Rode Hoed, waar zijn vers uitgegeven nagelaten werk wordt gepresenteerd.

Bijna een jaar na zijn dood organiseren vrienden van Adriaan Jaeggi (1963-2008) een speciale avond rond zijn werk, onder de titel: Wij lezen Adriaan Jaeggi. Collega's uit alle disciplines waarin Adriaan actief was zullen voorlezen uit zijn werk. Er is ook veel muziek en er worden korte films vertoond. Tot slot worden de laatste twee boeken van Adriaan gepresenteerd: 'De laatste duik van de dag' (proza) en 'Het tegenovergestelde van heimwee' (poëzie), beide uitgegeven door Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Op de avond is er medewerking van onder anderen Jaap Scholten, Tommy Wieringa, F. Starik, Alfred Schaffer, Johannes van Dam, Hanneke Groenteman, Thomas Verbogt, Barbara van Beukering, Maarten Moll, Mustafa Stitou, Floris Tilanus, a balladeer en Tipico Tampoco.

Datum: Donderdag 21 mei , aanvang: 20.00 uur Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam Toegang: Gratis

Dagelijks bestuurder en portefeuillehouder Cultuur Wil Codrington: 'Adriaan Jaeggi was een energiek en aimabel mens. Dankzij hem hebben we nu een stadsdichter in Amsterdam. Zijn gedichten over Amsterdam klinken nog: hij heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan cultuur in onze stad. Ik vind het fantastisch dat zijn vrienden de cultuur en zijn nalatenschap zo levendig houden.