De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool loopt Golden Ten Loop als warming-up voor verhuizing naar Delft

De Haagse Hogeschool in Rijswijk loopt zich op 21 mei 2009 tijdens de 22e editie van de Golden Ten Loop in Delft alvast warm voor de verhuizing naar Delft. Twee teams van studenten en medewerkers lopen de bedrijvenloop van 5 km. Op 31 augustus opent de nieuwe, duurzaam gebouwde vestiging op de campus van de TU Delft haar deuren.

De Golden Ten Loop

De Golden Ten Loop wordt georganiseerd door atletiekvereniging De Koplopers met als hoofdsponsor Trompper Optiek en vindt jaarlijks op Hemelvaartsdag plaats. De loop, waaraan ruim 1750 lopers meedoen, gaat voor alle afstanden (1, 2.5, 5 en 10 km) deels door de binnenstad van Delft. Een deel van de inschrijfgelden gaat naar een goed doel. De Haagse Hogeschool in Rijswijk loopt op de bedrijvenloop van 5 km met twee teams mee: één met medewerkers en één met studenten. De lopers zijn zeer herkenbaar: zij lopen in shirts met logo van De Haagse. Meer informatie op www.goldentenloop.nl

Nieuwe vestiging Delft

De nieuwe vestiging van De Haagse Hogeschool op de campus van de TU Delft opent op 31 augustus 2009 haar deuren. 1600 techniekstudenten starten het nieuwe hogeschooljaar in het meest duurzame schoolgebouw van Nederland. Met de nieuwbouw wordt nadrukkelijk ingezet op verdere groei van De Haagse Hogeschool, die op het terrein van technisch hoger beroepsonderwijs als kenniscentrum een toonaangevende regionale rol wil blijven vervullen. De keuze voor de locatie op de campus van de TU Delft moet de doorstroming van hbo naar wo vergemakkelijken.

Technische opleidingen De Haagse Hogeschool

De opleidingen Bedrijfswiskunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica, Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Installatietechniek Ad van De Haagse Hogeschool in Rijswijk behoren al jaren tot de top van de technische opleidingen in Nederland. In de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 voert Technische Bedrijfskunde de ranglijst van beste technische bedrijfskunde-opleidingen in Nederland aan en is zelfs één van de 20 topopleidingen in het hbo. Ook de andere opleidingen scoren hoog in de gids.