Ingezonden persbericht


Aan de redactie

Maasland, 2 mei 2009

Persbericht

Jubileum
25e Boelhuis
Lions Club Maasland

Alweer voor de 25e keer organiseert De Lions Club Maasland het Boelhuis, dat traditioneel plaatsvindt op Hemelvaartsdag, dit jaar donderdag 21 mei.

In 1984 organiseerde de Lions Club Maasland voor het eerst het Boelhuis. Sindsdien is het een jaarlijkse terugkerend evenement geweest, met uitzondering van één jaar toen het door slecht weer niet doorging. Op deze veiling worden allerlei dingen bij opbod geveild. De kosten die koper en verkoper betalen en bijdragen van vele sponsors, zijn ten bate van een goed doel. Dit jaar is dat het project Women and Children Development Society in Zuid India, een initiatief van de Maaslanders Annechien Witteveen en Arnold Quak. Zij zijn ter plekke in India geweest en helpen deze organisatie sinds 2002. Kansarme vrouwen en kinderen krijgen door dit project de kans om te leren en een toekomst op te bouwen. De Lions willen met dit jubileum Boelhuis geld ophalen voor de bouw van een school aldaar.

Het Boelhuis is één en al traditie. Zo is Jan Kroes ook al voor de 25e keer veilingmeester. Met veel humor en passie, verkoopt hij de ingebrachte goederen die ook wel kavels worden genoemd. Die kavels variëren van kitsch tot soms verrassend mooie kunst. Jan heeft al een heleboel mooie kavels aangenomen. Toch kan hij nog wel wat mooie dingen gebruiken. Wie nog een fraai stuk wil verkopen, is van harte welkom om Jan Kroes te bellen: 06 12 69 92 65.

Het boelhuis vindt plaats op Hemelvaartsdag 21 mei op het terrein van de firma Van Dijk, bij de carpoolparkeerplaats aan het begin van Maasland. Bij goed weer is het buiten, bij slecht weer in een hal. Al voor de tweede keer is de firma Van Dijk zo vriendelijk om voor het goede doel ruimte beschikbaar te stellen. Vanaf 11.00 uur kan iedereen de kavels komen bekijken. Van 12.00 tot 16.00 uur wordt alles geveild. Kort voor het Boelhuis volgt er meer nieuws over de eventueel bijzondere stukken.