Politie Groningen

Woensdag 20 mei 2009

Provincie Groningen, 20-05-2009

Groningen: fietsendieven aangehouden

Een 26-jarige man uit Oldehove is dinsdagnacht samen met een 23-jarige kompaan uit Groningen door de politie aangehouden op het Floresplein in Groningen. Agenten zagen hoe de mannen een fiets optilden en meenamen. Ze liepen een steeg in en met behulp van gereedschap probeerde het tweetal het slot van de fiets te openen. Later bleek dat ze al twee fietsen klaar hadden staan. Toen de dieven op de drie geopende fietsen wilden wegfietsen, werden zij door de agenten aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot. De oudste van het tweetal, een bekende van de politie, probeerde zich op alle mogelijke manieren los te rukken. Uiteindelijk lukte het de dienders de man in de boeien te slaan. Beide verdachten zitten vast. De politie maakt proces-verbaal op en is op zoek naar de eigenaren van de drie fietsen.

Groningen: fietsendief door de politie aangehouden

Een 35-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht door de politie aangehouden op de Noorderspoorsingel in Groningen. Agenten zagen hoe de man een afgesloten damesfiets oppakte en ermee wegliep. Even verderop knipte de man het slot van de fiets door. Daarop werd hij door de dienders in de boeien geslagen. De dief had een tas met een grote hoeveelheid cosmetica bij zich. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de fiets en gaat na of de cosmetica gestolen is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man gewond bij bedrijfsongeval

Een 57-jarige man uit Anjum is dinsdagmorgen op een bedrijventerrein aan de Emdenweg gewond geraakt. Hij laadde samen met een andere man goederen uit een bestelbus. Dichtbij de auto stonden meerdere attributen die gebruikt worden in de wegenbouw, waaronder een laadschop. De Fries draaide zich om en struikelde over de laadschop. Daarbij viel hij met zijn bovenlichaam op twee uitstekende delen. Hij is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De politie lichtte de arbeidsinspectie in.

Veendam: diefstal van computers uit bedrijfspand

Een bedrijfspand aan de Havenstraat in Veendam is doelwit geworden van inbrekers. Er zijn meerdere systeemkasten en monitoren gestolen. Een aantal andere spullen, zoals meerdere computers en kantoormeubilair, werden buiten het gebouw aangetroffen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Farmsum: fietser aangereden door auto

Een 16-jarige fietser uit Borgsweer is gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto. De auto werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit t Zandt. De jongen stak de Zeesluisen over toen hij werd geschept door de auto van de vrouw. Door de klap kwam de jongen tien meter verderop in de berm terecht. Hij is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Hij liep een
hersenschudding, knie- en schouderletsel op. De technische verkeerspolitie deed onderzoek naar de oorzaak.